Bij uitgeverij Burena verscheen het spannende jeugdverhaal "Het Boek van Lang Geleden", een sprookje, geschreven door Twan van Buren en sfeervol geillustreerd met aquarellen van Adriana Nani Kamphuis.

ISBN / EAN : 978-90-817102-1-3   

De Nederlandse Bibliotheekdienst/Biblion schreef er de volgende recensie over:

"Op een dag vindt het meisje Wirre, dat met haar lappenpop Warre in haar eentje in een tuinpark woont, een geheimzinnig boek waaruit een zucht ontsnapt. Als Wirre het boek eenmaal heeft opengedaan en begint te lezen, heeft dat enorme consequenties. Haar tuin staat plotseling vol met giftige planten en een elzenboom die een schuilplaats is voor een heks. Wirre krijgt een opdracht waar ze niet aan kan ontsnappen. Zal door haar inspanningen de vloek die ooit over haar en haar zusje is uitgesproken, worden opgeheven? Een spannend sprookjesachtig verhaal in meeslepende taal geschreven, met als onderliggend thema de volwassenwording van een meisje tot jonge vrouw. De goed bij de sfeer van het verhaal passende illustraties, afbeeldingen van waterverfschilderijen, zijn met de hand ingeplakt, wat herinneringen oproept aan sprookjesboeken van vroeger. Door de verschillende lagen en de psychologische en natuurlijke elementen in het verhaal, kan het boek behalve door meisjes in de laatste groepen van de basisschool ook de moeite waard zijn voor oudere lezers. Vanaf ca. 10 jaar."

Recensent: G.J. Jolink

In de glossy voor liefhebbers van lezen "Inkt!" (jan/febr 2012) werd het boek met 4 sterren bekroond en luidde de recensie:

"Twan van Buren (tekst) en Adriana Nani Kamphuis (illustraties) bonden hun krachten en schreven het feeerieke jeugdverhaal Het boek van lang geleden. Het is prachtig vormgegeven en nog vrij lijvig voor een kinderboek (132 pagina's). Centraal staat het meisje Wirre, een beetje vreemd kind. Althans, zo vinden buitenstaanders. Ze lijkt wel een elfje en is zo dromerig. Op een dag gebeurt er iets vreemds, dat alleen in sprookjes gebeuren kan: er verschijnt een elzenboom met daarin een heks...en dat is geen goed nieuws voor Wirre. Een citaat van een andere hoofdpersoon, Claartje, zou wel op het hele verhaal betrokken kunnen worden: "Het is de vreemdste geschiedenis die ik ooit gehoord heb". En zo hoort het ook in sprookjes.

Recensent: Rory Ceulen

Op de bijzondere website www.burena.nl staat meer informatie over dit boek. Ook zijn daar illustraties te bekijken en tekstfragmenten te beluisteren, die een goede indruk geven van de sfeer van het verhaal. Tevens zijn er op de pagina recensies en meningen reacties te zien van lezers en lezeressen die hun ervaringen met het boek graag wereldkundig maakten.

Technische gegevens:

Druk: offsetdrukkerij Jan de Jong, Amsterdam

Vormgeving: Chang Chi Lan-Ying

Boekbinding: Herman van Waarden

136 pagina's, 165 x 240 mm staand, binnenwerk gedrukt in 1pms-kleur, omslag gedrukt in vierkleuren + glanslaminaat, genaaid gebonden in papieren band, gekleurde schutbaden + 14 illustraties in vierkleurendruk

Prijs: E 18, 50

Te bestellen bij uitgeverij Burena

- via info@burena.nl

- via Postbus 58126  1040 HC  Amsterdam

- via tel.nr. 0031(0)620768442     of    0031(0)206121790

Indien het boek direct bij de uitgeverij besteld wordt, kunnen boekhandelaren en bibliotheken rekenen op een boekhandelskorting van minimaal 20%

Het boek kan ook besteld worden bij het Centraal Boekhuis, Postbus 125 , 4100 AC Culemborg, Nederland. Tel: 0031(0)345 475885

Weergaven: 77

Bijlagen:

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden