Wie graag een affiche (42 cm x 60 cm) wil van de Nederlandse speelfilm 'Mijn Avonturen door V. Swchwrm' (die Jekino vanaf half augustus in de Vlaamse bioscopen zal uitbrengen) stuurt hiervoor een mailtje met zijn postadres naar webmaster@jekino.be.

Mijn Avonturen door V. Swchwrm

Nederlandse speelfilm van Froukje Tan. Naar een boek van Toon Tellegen. 2012. 78’. Originele Nederlandstalige versie. Met o.a. Dennis Reinsma, Georgina Verbaan, Hans Dagelet,…

synopsis: Swchwrm, 9 jaar oud, wil schrijver worden. Niet zomaar schrijver, maar een Schrijver van Boeken Waar Mensen van Omvallen. Boeken die zo mooi zijn dat ze zieken genezen, een einde maken aan oorlogen en de koningin aan het huilen brengen. Door de ogen van Swchwrm zien we de wereld en de verhalen die hij bedenkt: over één seconde lang almachtig zijn, over papa die een kameel wint, en over de droevigste dag van zijn leven. Eén probleem: “De eerste zin, die alles zegt… die heb ik nog niet gevonden.” Een schuilnaam heeft hij al wel:  V. Swchwrm, het klinkt als een briesje, als een sputterende motor,… bedenk het zelf maar. Want daarover gaat de film precies: dat je met je eigen verbeelding een heerlijke wereld kan fantaseren.

Een poëtische, frisse kijk op de grote levensvragen. De ideale film voor (klein)kinderen en (groot)ouders die dol zijn op de geur van boeken, het knisperen van papier en fantasievolle verhalen. Naar het bekende boek van Toon Tellegen. Meer info vind je op www.jekino.be/swchwrm.

 

Weergaven: 70

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden