En nu het boek van Meurs A.M. OVER LOUIS PAUL BOON 'Die twee gebroers en hun zuster, dat was heilig'

Beste lezer,

Een heel gelukkig Nieuwjaar!

Er zijn een paar wijzigingen bij mijn aanbieding. De nieuwe, 2e, druk is ook allang weer via Boek.be en het Centraal Boekhuis verkrijgbaar.
 
OVER LOUIS PAUL BOON 'Die twee gebroers en hun zuster, dat was heilig' van Meurs A.M. Josken Boon-Vermoesen over de familie Boon. Waarin opgenomen: Willem Adams - Louis Paul Boon in Eindhoven. ISBN 978 94 91472 183, €16,95

IBAN: NL07INGB0007646016 BIC: INGBNL2A

Bibliotheken 20% korting.
 
Na de succesvolle presentatie op 20 oktober in de Stadsfeestzaal van Aalst:
- alle boeken en nummers van HetWerk verkocht;
-  Zie de website www.meursam.nl  met foto's en daarbij ook de link naar het facebook-album van Sven van Keymeulen, kleinzoonvan Josken Boon-Vermoesen;
- Kijk eens hoe trots Josken op het boek is!...
nu  het boek zelf:
 
Ook ik ben zeer trots op het boek, met name omdat ik meen erin geslaagd te zijn de gesprekken van de afgelopen vier jaar tot een lopend verhaal te componeren en, vooral, dat ik er in geslaagd ben om in geschreven woord de karakteristieke spreektaal van Josken te suggereren, zodat het lijkt of we Josken horen praten.
Niet alleen wat er verteld wordt moet de lezer aanspreken, ook hoe het verteld wordt.
Het zou eeuwig zonde geweest zijn het typische idioom van Josken niet mee te nemen.
Anders dan die van de biograaf, de wetenschapper, de essayist, is dat ook de taak van de romanschrijver, zoals Boon zelf er een was. Vertellend over Boon, lerend van Boon, doorgaan na Boon.


Ons Boonboek voegt veel toe aan de kennis over Boon: het hopeloze verdriet van de moeder toen haar dochter Jeanneke was overleden, de hele Gentse peridode  (2,5 jaar) rond 1951, broer Frans waar we nauwelijks iets van wisten, de laatste jaren van Louis, en over Jeanneke de Wolf, zijn echtgenote, in de periode na het verschijnen van haar Memoires (1990). Het verhaal van Josken (en ook dat van Willem Adams) werpt licht op een aantal teksten van Boon die in het boek zijn opgenomen. En behalve tientallen foto's hebben we ook een primeur, een nooit eerder gepubliceerd kort 'Sprookje voor Marie-Jeanne', door Boon in 1964 in het poëziealbum van de dochter van Josken geschreven!

 
Nu de verkoop van het boek. Koop het aub! De kosten van het boek zijn hoog met al die teksten van Boon waarvoor rechten moeten worden betaald, en met die 88 foto's.  Er is tijd noch moeite gespaard, zoals men zegt. Dat geldt zowel voor de vertelster, de schrijver en de uitgever. U kunt het via de website van de auteur www.meursam.nl bestellen, dat is altijd voordelig voor de schrijver, u krijgt enkele pagina's met schilderijen in kleur, u kunt er een handtekening bij vragen, en u krijgt het zonder verzendkosten thuis. Zie de mogelijkheden en aanbiedingen bij http://www.meursam.nl/bestellen.html
De tweede, herziene, druk is uit. €16,95 dus, geen verzendkosten. (Voor Belgie geen verzendkosten als u een maximale wachttijd van 3 weken in acht wilt nemen. Zie hieronder.
 Ook de lang gewenste nieuwe (4e) druk van de roman Mijn liefde is scharlakenrood, met de gevraagde grotere letter (dezelfde als die van 'Die twee gebroers....); het boek is meteen veel dikker en heeft nu eindelijk het formaat dat het altijd al hoorde te hebben: 228 pag. ISBN 9789087480066. De prijs €19,95 worden. Bibliotheken 20% korting.
Mail, als u wilt, eerst naar: meursam@hotmail.com
 
 De snelste en makkelijkste manier om te bestellen is het (totaal)bedrag over te maken naar bankekening 7646016 van Meurs A.M. Amsterdamde (afgekorte) titel van het/de boek(en) of het nummer van het tijdschrift vermelden en Uw adres.
IBAN: NL07INGB0007646016 BIC: INGBNL2A
Tegelijk een mail sturen, vergemakkelijkt het contact.
 
U bent welkom!
Meurs A.M.
Ton
 

Weergaven: 169

Bijlagen:

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden