Een doodgewone week - Bettina Drion. Bestel hier.

Aanvankelijk maakte Bettina Drioncarrière als secretaresse voor een van de topleden van een bekende multinational. Maar dit jachtige leven vond ze als werkende moeder met drie kinderen niet echt bevredigend. Niet voor haarzelf en niet voor haar kinderen. Ze besloot op zoek te gaan naar antwoorden op vragen waar zij haar halve leven al mee worstelde en die te maken hadden met creativiteit, inspiratie, diepgang en authenticiteit. Zij gooide het roer radicaal om: ze besloot haar kinderen zelf op te voeden en begon een studie Algemene Cultuurwetenschappen in de avonduren.
Haar persoonlijke zoektocht leidde tot het volgen van haar grote passie sinds haar twaalfde jaar: schrijven. Ze liet zich daarbij leiden door vragen als: “Welke mening is nu van mij, en welke neem ik over van anderen?" En: "Wanneer doe ik iets dat ik zelf wil, zonder me te bekommeren om uiterlijke zaken als status, succes en de wens ‘erbij’ te horen?”

Enkele van Drion’s korte verhalen werden al eens gepubliceerd in o.a. Trouw, de KRO GidsWoordenstroom en in de bundel Ware verhalen. Op 6 april 2008 verscheen haar debuutroman Een doodgewone week: een ironisch verhaal over een 34-jarige vrouw die haar wens om ‘erbij te horen’ tot het uiterste doordrijft en over haar bijna 4-jarige dochtertje dat verlatingsangst heeft.

Bettina Drion heeft een eigen website:http://www.bettinadrion.nl/

 

OVER EEN DOODGEWONE WEEK:

 

Deze indringende roman beschrijft het ironische en ontroerende verhaal over een week uit het leven van de ambitieuze dertiger Cecile en haar bijna vierjarige dochtertje Kelly, een aanhankelijk en gevoelig meisje.

Door een verzwegen gebeurtenis in het verleden heeft Cecile een goede baan kunnen bemachtigen bij een groot concern in Amsterdam. Hierdoor is zij in staat het leven te leiden waar zij altijd van gedroomd had. Als Johan in haar leven verschijnt en zij binnen korte tijd samen een dochtertje krijgen, is Cecile dan ook vast van plan haar oude leventje voort te zetten. En waarom ook niet? De vrouw van tegenwoordig is geëmancipeerd en financieel onafhankelijk; daar staan immers alle vrouwenbladen vol van.
Op een dag krijgt Cecile het angstige vermoeden dat haar geheim uitkomt, juist in een periode dat zij op het punt staat promotie te maken en een groter huis op het oog heeft. Zij beseft hoe belangrijk haar carrière voor haar is en gaat tot het uiterste om die te redden. Maar ten koste van wat?
Een doodgewone week gaat over de angst om er niet bij te horen en de gevolgen die geheimen kunnen hebben op je dagelijks functioneren. Drion schrijft vlot en relativerend over ambitie, materialisme, verlangen en moederschap. Een spannende roman die je laat nadenken over de keuzes die je in je leven maakt.

 

 

Weergaven: 32

Bijlagen:

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden