E-book Apache: "Kleine steden, grote dorpen. Hoeveel burgemeesters verdraagt Vlaanderen?"

Het eerste e-book van Apache ligt in de digitale rekken. Het e-book, geschreven door Michiel Petitjean, pikt in op de oproep van Liesbeth Homans om “de slagkracht van gemeenten te vergroten” en vrijwillig te fusioneren. Hoewel er een stevige financiële incentive aan wordt gekoppeld, gaven voorlopig slechts twee gemeenten gehoor aan die oproep.

Wat nu, mevrouw Homans?

De verplichte fusiegolf van 1977 ligt nog vers in het geheugen en is zeker nog niet in elke (fusie)gemeente verteerd. De overheid drong toen het aantal gemeenten drastisch terug en maakte daarbij een paar politieke blunders van formaat.

Hoe gevoelig het thema ook is: de meeste experts zijn van mening dat schaalvergroting noodzakelijk zal zijn. De vraag is op welke manier dat precies zal gebeuren, en welke politicus echt de moed zal hebben om die taak op zich te nemen.

E-book gemeentefusies

In het e-book “gemeentefusies: kleine steden, grote dorpen” schetst Michiel Petitjean een stand van zaken van de moeilijke verhouding tussen gemeenten onderling, maar ook tussen gemeenten en provincies, het bestuursniveau dat één trap hoger staat in de hiërarchie. Verder geeft het e-book ook een overzicht van de voornemens van de politici en van de resultaten op het terrein. En vooral van de kloof die daartussen gaapt.

Heb je een lidmaatschap op Apache? Dan lees je het eerste e-book van Apache helemaal gratis. Niet-leden kunnen het e-book aankopen voor slechts vijf euro. Het e-book is beschikbaar op KoboBol en Amazon


Lees meer op: 
http://bit.ly/ebook-gemeentefusies

Weergaven: 60

Bijlagen:

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden