BESTEL De luchtvrouw

De wolk

 

Deborah Vanhouttem
Deborah Vanhouttem
Als sociologe en pedagoge houdt Deborah Vanhouttem zich intensief bezig met kritische maatschappelijke vraagstukken, waarbij ze steeds nadruk legt op zingeving. Haar focus op het innerlijke maakte dat ze zich al snel aangetrokken voelde tot de belevingswereld van de ouderen. Zo belandde ze als zingevingstherapeut, referente voor ziektekostenverzekeraars en instellingsmanager in de ouderenzorg. Daarnaast was ze als docente sociologie verbonden aan de Deutsche Angestellten Akademie te Aken. Later is Vanhouttem zich meer op onderzoek gaan richten en sinds 2000 heeft zij een counselingpraktijk op het terrein van de zingeving.

Als auteur zoekt Vanhouttem naar een synthese van de kritische sociologie en oosterse filosofieën. Ze aanschouwt de chaos van de moderne tijd vanuit een heel ander perspectief en creëert zo weer ruimte voor wat de mens uiteindelijk is of probeert te zijn. 

Vanhouttem is niet zomaar in een hokje te plaatsen. Hoewel toegankelijk, is haar stijl eigenlijk on-Nederlands. Bijna ongemerkt word je meegezogen in het spanningsveld van een meesterlijke compositie, en dan kan je Vanhouttem niet meer naast je neerleggen. Haar wereld is eenWeltanschauung op zich...

 

Weergaven: 88

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden