Mijn nieuwste boek bevat drie aantrekkelijk gereconstrueerde oorlogssprookjes die (in elk geval volgens de theorie in het boek) teruggaan tot de Centraal-Europese bronstijd van meer dan drieduizend jaar geleden. Ze zijn daarmee de oudste Europese sprookjes en ze werpen een licht op een maatschappij van oorlogszuchtige clans. De sprookjes spreken een breed publiek aan en zijn gemakkelijker te verteren dan de meer wetenschappelijke insteek die ik normaal gebruik.

Korte beschrijving:
De verhalende Delta-traditie is de vierde van vijf Homerische tradities die Ward Blondé ontdekte in de Ilias. Het levert aantrekkelijke sprookjes op, die waren ondergesneeuwd door andere verteltradities, maar in dit boek tot leven komen.

Samenvatting:
Dit boek over de verhalende Delta-traditie heeft een dubbele doelgroep. Ten eerste de leek die graag unieke sprookjes leest die - volgens de theorie in dit boek - stammen van Centraal- en Oost-Europese strijdersclans uit de prehistorie. Voor hen zijn er de wrok van Achilles, de roof van Helena, en het mededogen van Achilles, ontdaan van de overladen aanwezigheid van de Griekse verteltradities. Ten tweede de wetenschapper die de verhalende Delta-traditie wil onderscheiden van andere mondelinge tradities in de Ilias en de Odyssee van Homeros, aan de hand van 158 Delta-kenmerken. De wetenschapper en de geïnteresseerde leek komen ook te weten hoe Odysseus door de eeuwen heen is gegroeid van een heraut - de diplomaat van de bronstijd - tot de listige held die de gevaarlijkste avonturen doorstaat tijdens zijn terugreis naar Ithaka. Net als de Europese Beta-traditie stamt de verhalende Delta-traditie af van een proto-Keltische bronstijdmaatschappij waarin clans elkaar tot de dood bevechten op het slagveld. Daarop wijzen hun begrafenisgewoonten en de bouwstijl van hun bolwerken.

Specificaties:

Titel: De verhalende Delta-traditie: de Ilias in sprookjesvorm
Auteur: Ward Blondé
Uitgeverij: Brave New Books
ISBN: 9789464359152
Taal: Nederlands
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina's: 241
Verschijningsdatum: september 2021
Gewicht: 467
Afmetingen: 240 x 170 x 22 mm.
Prijs: 19,99 euro
Webpagina: https://wardblonde.net/de-verhalende-delta-traditie/
Gratis PDF: https://wardblonde.net/wp-content/uploads/2021/09/De-Delta-traditie...

Weergaven: 192

© 2022   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden