CC de Kollebloem, de Puurse bib, het OCMW en De Schakel - een Vereniging Waar Armen het Woord Nemen - werken al geruime tijd samen om meer mensen in armoede te laten genieten van cultuur en vrije tijd.

Dit seizoen zijn we nog een stapje verder gegaan. We bundelden onze krachten en zetten een uniek project op, Om-armen.

 

Om-armen

4 partners die samenwerken om meer mensen in armoede te laten genieten van cultuur en vrije tijd.

4 partners die overtuigd zijn dat vrijetijdsparticipatie voor mensen in armoede geen extraatje is, maar een wezenlijk onderdeel van armoedebestrijding.

4 partners die oproepen tot solidariteit en iedereen uitnodigen om even stil te staan bij armoede.

Op 7/12 ontving CC de Kollebloem in de KVS te Brussel voor het project om-armen  de Prijs voor De Laagste Drempel.

 

De Straatmuzikant

‘De straatmuzikant’ groeide voort uit het project Om-armen. Een theatervoorstelling en een fototentoonstelling rond straatmuzikanten brengen het thema armoede in de kijker.

De Straatmuzikant…

Wie kent hem niet? Hij staat op hoeken en pleinen en maakt muziek... Geen Mozart, geen Beethoven, niet virtuoos, wel levensecht. Voor hem op de grond ligt een pet. Een slordig geschreven kaartje: dankjewel!

Naast hem een halflege fles goedkope wijn. De Straatmuzikant geeft geen antwoorden, steekt geen vermanend vingertje in de lucht.

Wil wel doen nadenken: Wie? Wat? Waar? Waarom? Laat je ontroeren en betoveren door het volkse, speelse, soms ludieke dan weer harde en rauwe verhaal van De straatmuzikant

En... ga met een warm hart naar huis.

 

Theatervoorstelling De Straatmuzikant

 Auteur, acteur en muzikant: Roger Vanhoeck | Regie: Jan Van Gool

Speelperiode: op aanvraag vanaf zondag 29 september tot en met zondag 15 december 2013

Kan zowel als avondvoorstelling als schoolvoorstelling geboekt worden, ook op locatie mogelijk (bibliotheken, dienstencentra, parochiezalen,…aparte voorwaarden)!

Meer info en boekingen bij : roger.vanhoeck@skynet.be of 0479 87 30 39

 

Rondreizende tentoonstelling De Straatmuzikant

Gelijklopend met de voorstelling van ‘de straatmuzikant’ bieden we ook een fototentoonstelling over straatmuzikanten aan. Ondanks de moeilijke omstandigheden waar zij vaak mee te maken hebben, stralen zij ook geluk uit, wat de fotograaf tracht vast te leggen. Hun plaatsen kiezen ze bewust uit, daar waar veel mensen komen om de bus op te stappen of te shoppen leggen zij hun hinderlaag met melodieën om hen te verrassen en hen even terug te halen tot de realiteit van de straat.

Fotograaf: Simon Mertens

Kan zowel apart als gelijklopend met de voorstelling van de Straatmuzikant geboekt worden!

Meer info en boekingen bij : m.vdmooter@gmail.com

 

Uitnodiging

Wil je er graag bij zijn tijdens de voorstellingen van De Straatmuzikant of kom je graag eens naar de tentoonstelling?

Stuur dan een mailtje naar vrijetijdsbalie@puurs.be met je naam en functie en wij zorgen ervoor dat er (max) 2 tickets voor jou op de gastenlijst klaar liggen.

Theatervoorstelling De Straatmuzikant | Vrijdag 8 en zaterdag 9 februari 2013 – 20.00u | CC de Kollebloem, Kloosterhof 1, 2870 Puurs

Fototentoonstelling De Straatmuzikant | van 29 februari tot en met 14 februari 2013 in CC de Kollebloem, Kloosterhof 1, 2870 Puurs | Daarna nog te zien in Bibliotheek Puurs (15/2 – 28/2) en OCMW Puurs (4/3 – 22/3) | Feestelijke opening op 29 januari 2013 om 19.30u

Weergaven: 231

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden