Bewogen Bewegen - Innovatieve bewegingsrecreatie voor personen met een beperking

'Bewogen Bewegen' is een uniek boek (180 pagina's, vierkleurendruk, A4-formaat), onmisbaar voor al wie met personen met een beperking werkt.

Het heeft als doel iedereen warm te maken om op een speelse manier motorische vaardigheden te oefenen bij personen met een meervoudige handicap. Ook voor hen is bewegen heel belangrijk.

In het theoretisch gedeelte besteden de auteurs aandacht aan de juiste positionering en de lichamelijke beperkingen van de deelnemer. De bedoeling is dat iedereen in een zo comfortabel mogelijke positie van de activiteit geniet.

Het eerste deel is vooral praktisch opgevalt met 53 volledig uitgewerkte bewegingsactiviteiten, geïllustreerd met méér dan 100 kleurenfoto's.

In het boek staan groepsactiviteiten voor zowel binnen als buiten waarbij de deelnemers liggen, zitten en voortbewegen. Zo vindt u ondermeer een zitcircuit, en ganzenbord- en dobbelsteenbewegingsspel, een sleepactiviteit en uitgewerkte bewegingsactiviteiten op rollen en gymballen.

De auteurs geven op duidelijke fiches de omschrijving van leuke, doelgerichte oefenstof en bruikbare organisatorische tips. Alles is gekaderd in een groter, sfeervol geheel, wat het aangenamer maakt voor deelnemers en begeleiders.

Hoe ziet een activiteitenfiche eruit?

 

In een tweede deel beschrijven ze beknopt, voor lezers die geen kennis hebben van pathologie, met welke problemen de deelnmers geconfronteerd worden zodat niet alleen meer bewegen, maar ook verantwoord bewegen kan plaatsvinden. Vaak wordt vanuit de fiches naar dit deel verwezen en omgekeerd.

In een laatste deel geven ze onontbeerlijke veiligheidstips voor zowel de begeleiders als de deelnemers.

 

Het boek biedt ook inspiratie voor het opstellen van activiteitenprogramma's in rust- en verzorgingstehuizen, jeugdbewegingen, de psychiatrie, ..

 

Wie zijn de auteurs?

Het boek is geschreven door medewerkers Dienst Sport en Beweging van het Dienstverleningscentrum Heilig Hart te Deinze. Dit is een voorziening voor kinderen en volwassenen met een matig tot diep verstandelijke (en meervoudige) beperking.

'Bewogen Bewegen' is het resultaat van jarenlang verzamelen en bundelen van de door hen aangeboden activiteiten. Maar ook het resultaat van multidisciplinair werken met oa medici, pedagogen, kinesitherapeuten, logopedisten, leerkrachten, ondersteuningscoördinatoren, ouders en alle begeleiders.

 

Kostprijs / Bestellen boek

'Bewogen bewegen' is een productie in samenwerking met de Bond voor Lichamelijke Opvoeding.

Het boek is te verkrijgen aan het onthaal van het DVC Heilig Hart, Leernsesteenweg 53, 9800 Deinze (Bachte-Maria-Leerne) voor 30 euro.

U kan ook het boek bestellen door 34 euro (30 euro + verzendingskosten) te storten op rekeningnummer 390-0452516-66 met vermelding 'Bewogen Bewegen' en uw adresgegevens.

 

Meer informatie nodig?

Klik dan op Folder Bewogen Bewegen

Zie ook Website over Bewogen Bewegen

E-mail naar bewogenbewegen@dvcheilighart.be

Bel tijdens de kantooruren naar 09 387 77 11

Weergaven: 793

Bijlagen:

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden