Bibliotheekmedewerkers,

onze boeken zullen aanslaan bij jullie bibliotheek- en leeskringleden: ze spreken tot de verbeelding en leveren veel gesprekstof op.

 

Huib Afman - Het hemelhuis: vlotgeschreven werk over een naar liefde zoekend meisje, met verwijzingen naar het dagboek van Anne Frank.

Jowad Alabid - Denkend aan Bagdad: pijnlijke beelden en nuchtere relativering maken Denkend aan Bagdad... tot een uniek tijdsdocument, waarin Alabid de oorlog in zijn oude vaderland op de voet volgt.

Benti Banach - In de schaduw van de Boeddha: levendige reisverhaal, over een afgelegen gebied: de Spiti-vallei in Noord-India. Journalist Banach verbleef er enige tijd...

Dirk Biddeloo - De muziekdoos: humoristische verhalenbundel over het Bekende Vlamingen in het Antwerpse nachtleven.

Peggy Braeken - Blauwe hemels: non-fictie. Over Peggy's tijd in Namibië waar ze zich inzette voor een hiv- en aidsorganisatie.

Ewoud Butter - Isa: wanneer liefde verandert in waanzin en obsessie? Als je thee zet met de sokken van je geliefde?

Abdelhakim Chouatti - Tweede vrouw geen bezwaar: Abdelhakim is Marokkaans, maar opgegroeid in Nederland. Hij schrijft op een hilarische en ontroerende wijze over het leven hier en zijn roots in een ander land...

Bjorn Cocquyt -De engel in het gekkenhuis: kun je een intellectueel zijn die niets doet en daardoor juist een moeder ongelukkig maakt en criminele praktijken onherroepelijk steunt? Iemand die feest terwijl er voor zijn ogen een meisje verdwijnt?

Bettina Drion - Een doodgewone week: fictie. Wat als je de keus krijgt: carrière of moederschap?

Anna Ferdinande - Venus Frigida: een psychologische ontwikkelingsroman. Centraal staat de zielsgeschiedenis van een schizofrene vrouw en haar problematische verhouding met haar dochter.

Benn Flore - Drie hoofden op een kussen: een roman over de vriendschap tussen een jood, moslim en christen. 

Peter Frank - Is het dinsdag vandaag?: non-fictie. Peter Frank is van joodse afkomst. Hij vertelt over zijn jeugd in de oorlogstijd. Waarom mocht hij niet precies weten wie zijn familie was? 

Toine van Geel - Libido: een gewetenloze en calculerende carrièrejager moet met zijn bazin naar bed om promotie te maken. Dan begint er bij Antoine iets te knagen...

Theo Heerings - Puur Heerings, Puur!

Lyra Herder - Chloor en kaviaar: over Lyra's passionele maar moeizame relatie met een aan heroïneverslaafde jongen. Waarom begon ze eraan? Waarom bleef ze hem steunen? 

Chiel JaspersZandgat: reisverhaal met oog voor de vluchtelingenproblematiek. Hoe gaat het eraan toe in de vluchtelingenkampen? Hoe gaan de mensen met elkaar om, wat verwachten ze van de toekomst? Hoe sterk zijn zij. Een eye-opener voor luxepaardjes met 'Bambi-problemen'.

Philip Jozef - De ziener: de ziener is een overwogen selectie uit gedachten die Philip Jozèf tussen 1998 en 2008 optekende. Ze concentreren zich rondom 'De bruiloft'. Deze danse macabre laat de ziener een nieuwe tijd inluiden.

Charles Krutzen - 51: poeziebundel. Krutzen speelt al heel zijn leven met de grenzen van onze kunstbeleving. Klank en beeld spelen daarin een meer dan voorname rol. Wat je er ook over mag denken: zijn vervreemdende performance werkt zuiverend.

Sandrine Lambert - Wildgroen: fantasierijk verhaal van illustratrice Sandrine Lambert, over een zeemeisje en een groene jongen. Ode aan Sandrines moeder. Ontroerend mooi.

Andre M. Nijssen - Episode, Leven zonder angst: in Episode beleef je mee hoe een jonge armoedzaaier zich opwerkt tot een groot zakenman. En natuurlijk kan dat niet zonder slag of stoot gaan... In Leven zonder angst raakt een echtpaar in een heftig gevecht terecht.

Erick Overveen - Maansverduistering: een jonge deejay vertrekt naar Amsterdam met maar één doel: een radiorevolutie ontketenen. Maar alles verloopt anders als hij de mysterieuze en verleidelijke India ontmoet. Voor hij het weet raakt hij verstrikt in een allesomvattend web van intriges, list en bedrog...

Harrie Sevriens - Dit sowieso: deze stadsdichter weet je te raken met zijn grappige maar treffende gedichten over het leven, de liefde, de kroeg en alledaagse gewoonten.

M. van Bergen - Luvia: anti-held meets femme fatale Luvia. Een wervelende roman waarin de twee geliefdes in een studentenstad rondrenden en herrie schoppen. De romance eindigt treurig en onverwacht.

Judith van den Hul - De laatste cliënt: Psychologe Rachel reageert op een contactadvertentie en moet de controle loslaten. Haar ogen zelfs sluiten... Hoe loopt dit af? Spannend boek vol humor.

Peter Vanhoutte - De sleutel van het parlement: Een bloedmooie politica ontmoet een goede journalist. Wat bloeit daar op? Hoe ver gaat de politica om haar doel te bereiken? Waar zijn haar idealen? Een spannende toekomstroman met een ietwat pessimistische blik op de toekomstige politiek...

Deborah Vanhouttem - De luchtvrouw, De wolk: verrassende boeken met een diepere laag. Ze bevatten allebei een synthese van kritische sociologie en oosterse filosofieën.

Roel Verschueren - Zwijg als je praat: door een toeval ontdekt Victor het geheime oorlogsverleden van zijn overleden vader. Hij begint een intense zoektocht naar ‘weten’, ‘begrijpen’ en identiteit. Zo ontrafelt hij stukje bij beetje een levenslang familiegeheim. Drie vrouwen, drie mannen en twee generaties in een verhaal dat je meesleurt in de verslavende, obsessieve emoties van ouderlijke desillusie en halve waarheden …

Henk van der Vorst - De zestigplusser, de jongedame en de Moor, Erica en Elise, Spaanse furie

Vreemd bloed, vreemde zonden: deze veelschrijver zorgt voor psychologische ideeënromans. Zijn verhalen zijn steeds eigentijds, en nooit los te zien van hun maatschappelijke context.

Ron de Vos - Alleen kinderen huilen, De Beethovenfout, De Mexicaanse hond, Huizen van dolende vaders / Andermans bloed: Ron de Vos maakt alledaagse, gewone dingen—die juist belangrijk en sterk bepalend zijn voor ons gedrag—niet alleen zichtbaar, maar vooral ook voelbaar. De kracht van De Vos’ werk is dan ook de herkenning.

G. J. Wielinga - Schaduwland: in de neo-postmoderne roman Schaduwland neukt Wolf zich een beetje door zijn leven. Alles onder cruise control. Tot hij Thomas ontmoet. De liefde laat Wolf vliegen, maar Thomas heeft al een man. Thomas vindt dat hij moet kiezen en dumpt Wolf. Na deze anticlimax bevindt Wolf zich in een vrije val. Is hij nu verloren?

Deniece Wildschut - De buitenstaander: Mara is opgegroeid zonder vader. Haar moeder was er wel, maar ook weer niet. Oma Jada, die er altijd voor haar was, is er niet meer. En zo heeft Mara als volwassen vrouw nog heel veel vragen en is ze steeds op zoek naar warmte, liefde en geborgenheid. Dit alles vindt ze terug in haar man Toby. Als een betrouwbare vaderfiguur geeft hij haar een warm en veilig thuis, een stabiele relatie en onvoorwaardelijke liefde...

Arie Willems -In plaats van bloemen geel,In plaats van bloemen rood: Luchtige gedichtjes in de stijl van (door recensent Winkels gezegd) Toon Hermans.

Nicky de Wit - De dag van morgen, De wereld werd zwart om me heen, De zonen van de profeet, Wilde bloemen: Nicky de Wit schrijft vlot, strak en zonder omhaal. Toch ontgaat hem geen enkel detail. Zijn adembenemende romans maken actuele maatschappelijke issues op een onderhoudende manier toegankelijk voor een breed publiek.

Bestel deze boeken die iets met je doen via de website Lemmensonline!

In Vlaanderen zijn de boeken ook verkrijgbaar via onze vertegenwoordiger Davidsfonds Uitgeverij.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weergaven: 147

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden