“Arsène Lupin versus Herlock Sholmes” (met prachtig voorwoord van Bart Van Loo) kreeg 4 sterren (van de 5) in de Vrij Nederland Detective & Thrillergids 2016!

Recensent Jeroen Vullings:
“Arsène Lupin moest de Franse tegenhanger zijn van Sherlock Holmes, met dit verschil: hij opereert aan de verkeerde kant van de wet. Tegelijkertijd steelt hij van rijke sujetten die dat binnen zijn Robin-Hoodoptiek verdienen. De titel ‘Arsène Lupin versus Herlock Sholmes’ (1908) stelt deze liefdevolle animositeit tussen de twee iconische personages centraal. De vermaarde Engelsman wordt ingezet (tezamen met zijn helper ‘Wilson’) om de aalgladde, charmante dief Lupin klein te krijgen. Met pijp en al. De steeds minder realistische, maar hoogst amusante verwikkelingen voltrekken zich in een razende vaart. Op het spel staat weinig, voor de lezer, want beide zijn even sympathiek.”

In Arsène Lupin versus Herlock Sholmes wordt daarom de Engelse detective Sherlock Holmes naar Parijs gehaald om Lupin in te rekenen. Tussen de twee bijzondere breinen ontspint zich een intrigerend duel. Het gebruik van de naam Sherlock Holmes leverde destijds het protest op van diens geestelijke vader Sir Arthur Conan Doyle. Leblanc paste het met een kwinkslag aan. Voor zijn verdiensten voor de Franse literatuur werd Maurice Leblanc onderscheiden met de prestigieuze Légion d'honneur.

"Arsène Lupin is, zonder dat hij zich ooit werkelijk laat kennen, een van de aangenaamste literaire personages die ik de laatste tijd heb ontmoet. Pas wel op: te vertrouwen is hij niet." - Mark Boog

"Lekker leesvoer, altijd goed. Detective in de klassieke zin van het woord. Tijdsgebonden, maar dat doet niets af aan de kwaliteit! Smullen!"

NBD-Biblion

http://www.youtube.com/watch?v=hygM_aH0rNQ

Weergaven: 23

Bijlagen:

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden