In de boeiende voordracht ‘De Ronde Leeft’ vertelt Geert Vandenbon de geschiedenis van de Ronde van Vlaanderen.

In ‘De Ronde Leeft!’ graaft Geert Vandenbon in de ruim honderdjarige geschiedenis van de Ronde. Hij komt boven met een sterk verhaal, sprekende beelden, pakkende weetjes, feiten en cijfers. Over parcours, hellingen en kasseien, over het prille begin en stichter Karel Van Wijnendaele, over Vlaanderen in de 20ste euw, over de groei, de bloei en moeilijker tijden van de Ronde, over kampioenen als Schotte, Merckx en Boonen, over de Ronde in de 21ste eeuw.

Na een aarzelende start in 1913 groeide ‘onze’ Ronde olv Karel Van Wijnendaele uit tot een Monument. Geert vertelt over alle ingrediënten die de Ronde hebben geboetseerd tot het volksfeest dat het vandaag is. Over de beginjaren, de steile opgang, de veranderingen in het parcours de grootste winnaars en de grappigste momenten. Tot het succes van vandaag. Met anekdotes, vele foto’s en filmpjes. 

De Ronde Leeft! Is een leuke, luchtige, leerrijke voordracht die 110 à 120 minuten duurt. Niet enkel voor wielerfreaks! Voor wie oog en oor heeft voor het grote verhaal.

Geert Vandenbon raakte gefascineerd door de Ronde van Vlaanderen toen hij eind jaren 80 begon te werken voor de organisatie, in handen van Het Nieuwsblad. Hij ging zich verdiepen in de geschiedenis, maakte boeken over de Ronde en werd mede-initiatiefnemer van het Centrum RVV in Oudenaarde. Hij bleef meer dan twintig jaar voor Vlaanderens Mooiste werken en zijn interesse doofde nooit. Integendeel. Ook nu, tijdens coronajaar 2020 bleef hij een bezig baasje. Hij schreef voor Uitgeverij Lannoo niet minder dan drie werken: hij verzorgde het luik RVV in het boek ‘Onze Vlaamse Koersen’, maakte de ‘KoersKalender 2021’ (een monnikenwerk) en maakte een roundup van het coronjaar in het boek ‘Wat een Wielerjaar! 2020’.

Geert Vandenbon is koerskenner, verteller, muziekmaker en Ronde-van-Vlaanderen-fanaat.

www.ronde.bewww.pinguinproductions.be

Weergaven: 20

Bijlagen:

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden