De Gentse uitgeverij Partizaan, een initiatief van auteur Stefaan Van Laere, bestaat intussen een jaar. In die periode werden een 15-tal nieuwe titels op de markt gebracht, zowel fictie als non-fictie voor jeugd en volwassenen van auteur Stefaan Van Laere zelf als van andere auteurs uit binnen- en buitenland.

Recent verschenen drie nieuwe poëziebundels.


Bij gebrek aan piano
Paul Cox

Vooreerst de bundel 'Bij gebrek aan piano' van auteur Paul Cox uit de Vlaamse Ardennen. Paul Cox schreef al meerdere bundels en publiceerde onder meer bij het Gentse Poëzicentrum. De gedichten van Paul Cox zijn gelaagd en houden om elke bocht een verrassing in petto.

Bij gebrek aan piano
Paul Cox
uitgeverij Partizaan
ISBN 9789492007155
€ 18,50

Parels in zilt en as
Rob Van de Zande

De Gentse dichter Rob van de Zande kruipt in zijn nieuwste bundel 'Parels in zilt en as' in de huid van 19e eeuwse jongeling. Hij probeert de hardvochtige verlangens, triomfen of falingen in soortgelijke galop op te brengen met de vaak ondoorgrondelijke karakters van de personages.
Guido Lauwaert over deze bundel: "De poëzie van Rob van de Zande heeft de kleur van die van Shakespeare. Hij stijgt uit boven de effectjagerij en het ego van de meeste jonge dichters. Hadden we maar wat meer poëzie van zulke stijl en klasse."

Parels in zilt en as
Rob van de Zande
uitgeverij Partizaan
ISBN 9789492007193
€ 14,95

Fluisterverdriet
Claire De Schepper

In de dichtbundel 'Fluisterverdiet' bundelt dichteres Claire De Schepper uit Kortrijk erg persoonlijke gedichten waarin ze de dood van haar zoon in 2012 probeert te verwerken. Deze erg gevoelige poëzie wordt prachtig geïllustreerd door de aquarellen van Brigitte De Vuyst.

Fluisterverdriet
Claire De Schepper
uitgeverij Partizaan
ISBN 9789492007230
€ 15,00

Deze boeken kunnen via de boekhandel besteld worden, maar zijn eveneens rechtstreeks bij uitgeverij Partizaan verkrijgbaar.

Meer informatie: info@partizaan.be
www.partizaan.be

Weergaven: 145

© 2019   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden