In ‘Wat een Wielerjaar! 2020’ lees je het relaas van het coronakoersjaar. Van de ‘niets-aan-de-hand’-maanden januari en februari over de paniek en de lockdown in de lente, de herstart in de zomer en de weergaloze maand augustus, tot de fantastische eindrush in september en oktober. Over Evert, Wout, Mathieu, Julian, Primoz, Tadej en andere protagonisten. Het merkwaardigste koersjaar ooit. Met foto’s om van te smullen, van fotograaf Tim De Waele en Getty Images.

Geert Vandenbon is koerskenner, Ronde-van-Vlaanderen-fanaat, verteller en muziekmaker. Hij werkte meer dan twintig jaar voor de Ronde van Vlaanderen, is medestichter van het Centrum RVV in Oudenaarde en schreef en publiceerde diverse wielerboeken, vaak met Vlaanderens Mooiste als rode draad.

Vandenbon is van meer markten thuis. Muziek is hem niet vreemd. Hij schreef de biografie van de wereldvermaarde podiumbouwer Stageco en werkt als boekingsagent voor o.m. Jan De Wilde en Stoomboot. Is er tijd over dan stapt hij al eens het podium op met eigen (wieler-)liedjes, alleen of samen met dé stem van de koers Michel Wuyts. Of om honderduit te vertellen over de Ronde.

Geert Vandenbon • geert@pinguinproductions.bewww.pinguinproductions.be

Contact Uitgeverij Lannoo: Thomas Van der Goten • thomas.vandergoten@lannoo.be

Weergaven: 24

Bijlagen:

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden