Na groot succes in Scandinavië mogen wij met trots presenteren dat de Deense versie van 'Massagefortaellinger for børn' ook vanaf dit jaar verkrijgbaar zal zijn in het Nederlands! Presentatie zal plaats vinden op zaterdag 26 november 2016, Zijn-Plek Bisschoplaan 12, 8455 JM te Katlijk (NL).

Over het boek
Wil jij je kind genegenheid en nabijheid geven, waarbij lezen voor het slapen gaan, een beleving wordt? Dan is 'Massageverhalen voor kinderen' het uitgelezen boek voor u! Het doel van dit boek is, een hechte en warme verhouding tussen volwassene en kind scheppen. Dit gebeurt doordat de volwassene tijdens het lezen van de verhalen met een vrije hand de beschreven massagebewegingen uitvoert op de rug van het kind.
Door de massagebewegingen komt het hormoon oxytocine vrij. Dat hormoon wordt hierdoor door het lichaam getransporteerd. Hierdoor wordt het kind rustiger en meer ontspannen, polsslag en bloeddruk dalen, angst- en stresssymptomen nemen af en agressiviteit vermindert.
Het kind zal de massage als gezellig en fijn ervaren en de relatie tot de volwassene zal (nog) positiever en sterker worden.
Als een kind massage krijgt, voelt het dat het genegenheid en nabijheid ontvangt. Ook voelt het kind zich gezien, bevestigd en geaccepteerd.

Over de auteur & Initiatiefneemster
Jørn Jørgensen (auteur)
, is directeur geweest van een grote basisschool in Kolding, Denemarken.Hij heeft deze methode ontwikkeld om o.a. pestgedrag tegen te gaan, gebaseerd op Zweeds voorbeeld waar massage een vast onderdeel is van het lesprogramma. Een teveel aan stresshormonen leidt tot agressief, onrustig gedrag, pestgedrag en een verhoogde prikkelgevoeligheid. Massage en aanraking werkt rustgevend, concentratie verhogend en versterkt de saamhorigheid. Met rustgevende muziek, en een verhaal als kapstok voor de massagebewegingen, leren de kinderen zich over te geven aan de massage.
Corina de Boer-Vreeke (initiatiefneemster), is eigenaresse van Touching Child Care (Eastermar, Friesland).Touching Child Care probeert de door de massage verkregen fysiologische effecten met een specifieke vorm van pedagogisch-didactisch handelen te bewerkstelligen in een klassensituatie. De leerkracht wordt door Touching Child Care getraind om de kwaliteiten van kinderen optimaal te benutten door gebruik te maken van een positief opbouwende didactiek waarbij kinderen verantwoordelijk worden gemaakt voor eigen handelen.

Origineel auteur: Jørn Jørgensen
Illustraties: Charlotte Jørgensen
Originele titel: Massagefortaellinger for børn | maart 2010

Op initiatief van:  Corina de Boer‐Vreeke | Touching Childcare
Nederlandse vertaling: Frans & Marike Wijbenga
Uitgeverij: Bullseye Publishing

ISBN:  9789491920332

http://www.bullseyeshop.nl/a-46333182/kinderen/massage-verhalen-voo...

Weergaven: 240

Bijlagen:

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden