Man in de marge - Zwartboek letteren - EINDELIJK een veelomvattend boek over 'het boek' bij ons

Beste bib-beheerder (bibliothecaris/caresse of anderszins),

In 1986 verscheen 'Het cirkus van de slechte smaak', waarin de jonge Tom Lanoye nogal wat beleidsmatige toestanden hekelde rond het boek. Dat is straks 30 jaar geleden !

De voorbije drie decennia kon over het boek in Vlaanderen enkel beschouwend werk gelezen worden van Nederlandse auteurs. Van de grote Jeroen Brouwers tot de hier te lande amper bekende Mark Kregting.

Nu is er EINDELIJK een boek dat die lacune goedmaakt. Een boek dat van top tot bodem, van het ministerie van cultuur over het fonds voor de letteren, stichting lezen, allerhande literaire organisaties, de uitgevers en natuurlijk ook de bibliotheken letterlijk elke grote 'speler' in het veld tegen het licht houdt, om uiteindelijk uit te komen bij de lezers.

Bijna kwam het boek er niet, omdat het voorbije jaar bleek waarom er 30 jaar lang niets in die zin verscheen: de grote machten en krachten tegen het licht houden, dat doe je in Vlaanderen blijkbaar niet ongestraft... Twee uitgevers lazen het manuscript, vonden het schitterend, maar durfden het gewoon niet uitbrengen, uit vrees voor represailles.

Ik hoor u zeggen 'Hé? Dat kan toch niet??'. Het is nochtans de ongezouten waarheid.

En zo beval 'Man in de marge - Zwartboek letteren' er nog een heel pak .

HET BOEK VERSCHIJNT BIJ DE VRIES - BROUWERS IN OKTOBER (ISBN 978- 9059274556)

EEN BOEIENDE LEZING en/of BESPREKING MET UW LEZERS IS BESCHIKBAAR.

Daarvoor kan je me mailen of bellen: info@hendrickx-books.com - 0495/525262

Marc Hendrickx

Weergaven: 221

Bijlagen:

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden