De bib van Wijnegem wil samen met het cultuurhuis een open bib creëren.

Onze bib is gevestigd in de rechtervleugel van het cultureel centrum en we willen dit open trekken, letterlijk wat infrastructuur betreft, maar zo ook meer openingsuren creëren, meer cultuuraanbod, foyer naar de bib toe trekken, maar ook het personeel in een front -en backoffice omscholen e.d.

Ons concept moet nog uitgewerkt worden, maar misschien zijn er inspirerende voorbeelden van kleine gemeenten zoals wij (desnoods grotere) die dezelfde toekomstvisie hebben of reeds zover zijn, dan willen wij deze graag eens bezoeken.

Groetjes

Lydie

Bib Wijnegem

Weergaven: 400

Berichten in deze discussie

Lydie,
Steek je licht eens op in Balen, mooi voorbeeld  van wat je zoekt denk ik.
Groetjes,

Kris

Jullie mogen ook steeds langskomen in de bib van Leuven. Tickets van 30CC, het cultuurcentrum van Leuven, worden hier aan onze onthaalbalie verkocht en ook wat programmatie betreft wordt er op regelmatige basis samengewerkt met 30CC.  

Hallo Lydie,

in Peer (16.000 inwoners) zijn bibliotheek en cultuurcentrum (eigenlijk gemeenschapscentrum) sinds 1 september 2010 gefusioneerd tot één organisatie: BICC - Bibliotheek en Cultuurcentrum Peer. We delen ook hetzelfde gebouw, hebben de beide balies samengevoegd, de budgetten om activiteiten te organiseren zijn samengevoegd, één personeelsploeg,...

Jullie zijn altijd welkom voor een bezoekje.

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden