Beste Collega's,

Wij starten binnenkort met de bouw van een nieuwe bibliotheek in Oostmalle. Momenteel is er druk overleg met de architecten en de projectonwikkelaar en zjin we op zoek naar een geschikte vloer(bekleding). Wie heeft er suggesties, wie heeft er ervaringen (positief/negatief) met bepaalde ondergronden en kan ons helpen met deze keuze?

Alvast bedankt!

Met hartelijke groet,

Kris Peeraer

Bibliotheek Malle

03 3099350 malle@bibliotheek.be

Weergaven: 139

Berichten in deze discussie

Bij mijn bezoek aan de bibliotheek van Roosendaal werd kurk mij ten stelligste afgeraden. Je kan er leuke tekeningen mee vormen, het voelt warm aan en het dempt geluid (ideaal voor een jeugdafdeling) maar het is heel moeilijk te poetsen. Volgens de jeugdbibliothecaris daar blijft er veel vuil in de groeven zitten en breken de kantjes af.

 

Groeten,

Margot

In Hoogstraten hebben we sinds 1995 een linoleum ondergrond (strak zwart). Vraagt geen aandacht van de gebruiker. Geeft ruimtelijk effect. Dit kan een schitterende combinatie met lichtgekleurde rekken opleveren bij de inrichting. Onze witte kasten lijken door de zwarte linoleum ook zowat te zweven.

Verder voordeel is zeker dat lino meer geluidsdempend is dan stenen vloeren, maar weer minder dan houten uiteraard.

Nadeel: het onderhoud is intensief. Wekelijks boenen is een vereiste. Investering in  professionele boenmachine is dus noodzaak.

Vriendelijke groet, Elie L'Hoyest, Hoogstraten.

In de bib in Riemst hebben we enkel stenen vloer, onder meer omdat we vloerverwarming hebben.

De vloer van 1994 is poreus, laat zich gemakkelijk onderhouden met water en flipper, maar geeft vlekken bij het gebruik van producten. Ziet er niet netjes uit in de winter bij de combinatie van sneeuw en strooizout.

Bij de uitbreiding in 2009 is gekozen voor een glanzende stenen vloer. Heel gemakkelijk in onderhoud, weerkaatst licht, mooi maar glad.

Bij de keuze van 2009 zijn we met een hele delegatie gaan kijken: de leden van de werfvergadering (architect, schepen, bibliothecaris, ...) aangevuld met de poetsvrouw en de ploegbaas van poetsdienst.

Probeer de poetsdienst erbij te betrekken: een onderhoudsvriendelijke vloer is belangrijk want dagelijks komen zoveel mensen over de vloer.

gr

Monique

 

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden