De bibliotheek wil haar inrichting veranderen: met het bestaande meubilair de opstelling aanpassen en meer presenteren. Hiervoor willen we beroep doen op specialisten in herinrichting, zodat de bib helemaal gescreend wordt en de eigen ideeën mee opgenomen worden.

Heeft iemand reeds ervaring met herinrichting waarbij beroep werd gedaan op een externe firma of interieurspecialisten? Kan je iemand aanbevelen om contact mee op te nemen? Wat waren de bevindingen? Alle tips over de aanpak van zo'n project zijn welkom.

 

Bedankt alvast!

Katrijn De Smit

Weergaven: 350

Berichten in deze discussie

Goeiedag,

Vorig jaar werd de bibliotheek van Merchtem heringericht: een totaal andere indeling met dezelfde rekken die voorzien werden van wieltjes, wijziging van de signalisatie (plexi platen aan de koprekken), andere vloerbekleding, nieuwe plafondverlichting, enkele nieuwe mogelijkheden (wifi, groot projectiescherm, inleverbus). Na de werken was de bibliotheek niet meer te herkennen. Door de nieuwe plaatsing van de rekken leek de ruimte ook veel groter, hoewel er geen uitbreiding was geweest.

Voor de herinrichting werd een subsidiedossier ingediend bij de provincie Vlaams-Brabant - streekgericht bibliotheekbeleid. In de ondersteuning van de provincie was consultancy inbegrepen van Landmark Libraries. Hiervoor is Jan Van Vaerenbergh enkele keren naar de bibliotheek gekomen om te praten over mogelijkheden en wensen en om zijn voorstellen te bespreken.

Zonder deze consultancy was de bibliotheek zeker niet in die mate veranderd, maar waren we bij een traditionele opstelling gebleven. Beslist een aanrader dus. De website met contactgegevens http://www.landmark-libraries.com

 

Met vriendelijke groeten,

Hilde Van den Eede

OB Merchtem

 

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden