Studiedag Digitale Week - 'Spelenderwijs mediawijs. Over games als tool in educatieve context'

Gegevens gebeurtenis

Studiedag Digitale Week - 'Spelenderwijs mediawijs. Over games als tool in educatieve context'

Tijd: Maart 25 2014 vanaf 9.30 to 16.00
Locatie: De Markten Brussel
Straat: Oude Graanmarkt 5
Plaats: 1000 Brussel
Website of map: https://maps.google.be/maps?q…
Telefoon: 016/316605
Soort gebeurtenis: studiedag
Georganiseerd door: Jessica Van Opstal
Meest recente activiteit: 17 Feb 2014

Naar Outlook of iCal (.ics) exporteren

Omschrijving gebeurtenis

In het kader van de Digitale Week, een campagne rond het thema e-inclusie, organiseert LINC vzw jaarlijks een studiedag. Het evenement vormt een uitgelezen kans om beleid, onderzoek en het werkveld rond deze thematiek bij elkaar te brengen, kortom dé  ideale netwerkgelegenheid met de sector.

Het inschrijvingsformulier is online beschikbaar tot 18/03/2014.

De studiedag zal plaatsvinden op dinsdag 25 maart 2014 van 9u30 tot 16u30 in De Markten te Brussel .

Ieder jaar proberen we een relevant thema te brengen. Dit jaar luidt het thema van de studiedag 'Spelenderwijs mediawijs. Over games als tool in educatieve context'. We verkennen tijdens deze studiedag aan de hand van een aantal interessante onderzoeken, praktijken en interactieve sessies het educatieve veld van gaming en mediawijsheid. Naar goede gewoonte worden ook de E-awards 2014 uitgereikt door niemand minder dan Jan Hautekiet van Radio 1. 

Tijdens het plenaire gedeelte in de voormiddag zullen sprekers vanuit uiteenlopende expertises videogames in een educatieve context kaderen. De sprekers die bijdragen leveren zijn prof. dr. Jan Van Looy (UGent/iMinds), expert in het onderzoek naar de effecten van videogames, Jeroen Bourgonjon (UGent/DiGRA) die videogames vanuit pedagogisch perspectief zal kaderen en prof. dr. Bieke Zaman (KULeuven/iMinds) die vanuit het project Games @ School de inzichten zal delen om games te implementeren in het onderwijs.

We sluiten het voormiddagprogramma af met praktijkvoorbeelden uit het werkveld.
Ilse Depré, diensthoofd publiekswerking bij de Bib Leuven, biedt inspiratie om games in te zetten vanuit de bibliotheekpraktijk. Aan de hand van het project Friendly Attac, verkennen we de succesfactoren van videogames om serieuze onderwerpen als cyberpesten aan te kaarten, toegelicht door pestexpert Gie Deboutte. Tot slot vertelt Jo Van Hecke, deskundige ICT in de Jeugdzorg, vanuit zijn ervaring als jeugdhulpverlener hoe we games kunnen gebruiken om het gesprek aan te gaan met jongeren binnen hun eigen leefwereld.

In de namiddag worden naar goede gewoonte de E-awards 2014 uitgereikt en deze zullen dit jaar overhandigd worden door niemand minder dan Jan Hautekiet van Radio 1!

Hierna kunnen de deelnemers kiezen uit vier workshops: (1) Maak zelf een game! (Kureghemnet/Maks vzw en Link in de Kabel), (2) Appklare games: creatieve spelmethodieken met apps. (LINC vzw), (3) Info-en demosessie educatieve games (Die Keure en Cartamundi Digital) en (4) Games & Erfgoed (FARO).

Het gedetailleerd programma kan u hier raadplegen.

Prikbord

Opmerking

Bevestigen voor Studiedag Digitale Week - 'Spelenderwijs mediawijs. Over games als tool in educatieve context' om opmerkingen toe te voegen!

Word lid van Kenniskantoor

Bijwonen (2)

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden