Het-Groot-Dictee-'heruitgevonden

Gegevens gebeurtenis

Het-Groot-Dictee-'heruitgevonden

Tijd: December 8 2017 vanaf 20.00 to 22.00
Locatie: Bibliotheek Mechelen
Straat: Moensstraat 19
Plaats: 2800 Mechelen
Website of map: http://mechelen.bibliotheek.b…
Telefoon: 015/40 44 70
Soort gebeurtenis: dictee
Georganiseerd door: Bibliotheek Mechelen
Meest recente activiteit: 29 Jan 2018

Naar Outlook of iCal (.ics) exporteren

Omschrijving gebeurtenis

Op vrijdag 8 december organiseren we in de bib van Mechelen Het Groot Dictee ‘heruitgevonden’. Het is een minder archaïsche en meer speelse vorm van het originele Groot Dictee der Nederlandse taal, dat na 26 jaar van het televisiescherm verdween. Het is een experiment in de bib, dat we bij positieve evaluatie proberen uit te rollen naar andere bibliotheken.

 

Sander Hobin, jong schrijverstalent uit Mechelen zal hiervoor een fijn verhaal schrijven rond Predikheren, de toekomstige bib waar iedereen reikhalzend naar uitkijkt. Ludo Permentier, die als lid van de Taalunie jarenlang zetelde in de jury van het Groot Dictee neemt hem onder de arm. Frank Deboosere zal samen met de schrijver Sander Hobin het dictee voorlezen. In onze versie is het niet enkel belangrijk om correct te spellen, creativiteit en spelling zijn minstens even belangrijk om de gouden pen in de wacht te slepen.

 

Een jonge Mechelse filmploeg zal een kort promofilmpje maken, dat we nadien doorsturen naar andere bibliotheken. Zo hopen we om vanaf volgend jaar dit te laten doorstromen naar andere bibliotheken in Vlaanderen. En dan komt er misschien een Groot Bibliotheken-Dictee!

 

Kan je erbij zijn op vrijdag 8 december om 20u in de bibliotheek of ben je gewoon nieuwsgierig, geef me dan even een seintje en we reserveren een plaatsje voor jou op de prominentenbank! Het wordt een avond waarbij taalplezier voorop staat en misschien kunnen we volgend jaar samen een Bibliotheek-Dictee uitwerken!

Reserveren : uitleen.bibliotheek@mechelen.be

Prikbord

Opmerking

Bevestigen voor Het-Groot-Dictee-'heruitgevonden om opmerkingen toe te voegen!

Word lid van Kenniskantoor

Bijwonen (1)

© 2020   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden