Digitale Week - Infomoment Brussel

Gegevens gebeurtenis

Digitale Week - Infomoment Brussel

Tijd: Oktober 27 2011 vanaf 10.00 to 15.00
Locatie: Gemeenschapscentrum Nekkersdal
Straat: E. Bockstaellaan 107
Plaats: Laken (Brussel)
Website of map: http://maps.google.be/maps?q=…
Soort gebeurtenis: infomoment
Georganiseerd door: Linc vzw (i.s.m. Bibnet)
Meest recente activiteit: 25 Okt 2011

Naar Outlook of iCal (.ics) exporteren

Omschrijving gebeurtenis

Met de jaarlijkse campagne ‘Digitale Week’ wil LINC vzw e-inclusie in heel Vlaanderen en Brussel bevorderen. Hiertoe worden een hele week multimedia activiteiten opgezet die mensen op een laagdrempelige manier laten kennismaken met digitale media. En dat lukt steeds beter! Tijdens de afgelopen zesde editie waren er meer dan 1000 activiteiten en werden meer dan 15000 mensen bereikt.

Wil jij als bibliotheek ook deel uitmaken van dit succesverhaal? LINC vzw geeft je de unieke kans om laagdrempelige multimedia activiteiten te organiseren tijdens de Digitale Week en bovendien zorgt ze voor gratis promotie met een TV-spotje, affiches, flyers en stickers. Door het opzetten van een grootschalige promotiecampagne plaats LINC vzw het belang en de bekendheid van activiteiten tijdens de Digitale Week in de kijker.

Als bibliotheek speel je een belangrijke rol tijdens de Digitale Week. Je voorziet immers een dienst waar elke burger terecht kan met zijn vraag naar informatie; informatie die meer en meer ook in digitale versie verkrijgbaar wordt. Niet iedereen is echter mee met de digitale revolutie. Omdat je vaak al over de expertise en de infrastructuur beschikt om kansengroepen te begeleiden op hun eerste stappen in de digitale wereld ben je als bib een ideale partner in het bevorderen van e-inclusie. Je activiteiten tijdens de Digitale Week zijn bovendien de perfecte manier om nieuwe gebruikers naar je bib te krijgen.

De provinciale infomomenten van de Digitale Week in september, oktober en november zijn de ultieme kans om te ontdekken wat jij kan doen tijdens de Digitale Week. Bibnet geeft er een workshop over e-inclusiebeleid voor bibliotheken. Bovendien zijn er interessante praktijkvoorbeelden uit de biblioheekwereld. Ontdek hoe je zelfs met weinig middelen veel kan bereiken en krijg handige tips over hoe je bijvoorbeeld zelf lokale samenwerkingsverbanden kan opzetten en promotie kan maken voor je activiteiten!

Het programma loopt van 10u tot 15u. Er wordt 's middags een broodjeslunch voorzien.

Tijdens de zomermaanden wordt het programma van de workshops vastgelegd, maar wie geïnteresseerd is kan nu al inschrijven.

Meer info op de website van de Digitale Week.

 

Prikbord

Opmerking

Bevestigen voor Digitale Week - Infomoment Brussel om opmerkingen toe te voegen!

Word lid van Kenniskantoor

Bijwonen (2)

Niet bijwonen (1)

© 2020   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden