We starten binnenkort met een collectie games. De meeste bibliotheken lijken dummies in het rek te zetten en houden de gevulde dozen achter de balie.

  • Zijn er bibliotheken die toch gevulde game-dozen in open kast hebben staan?
  • Is dat haalbaar als ze niet in het zicht van de balie staan maar wel voorzien zijn van een RFID-tag?
  • Zijn er bibliotheken die al slechte ervaringen hebben met RFID-tags op de game-schijfjes?
  • Indien jullie dummies gebruiken, wat gebruik je dan?
  • Heeft er al iemand ervaring met walvisproducts.nl die lege games doosjes leveren en de enige leverancier lijken te zijn?

Weergaven: 245

Berichten in deze discussie

Beste Katrien, wij maken gebruik van Dummies, dus hebben geen ervaring met rfid tags op de schijfjes. Toevallig hebben we net doosjes besteld bij walvisproducts, binnen 24 uur waren ze geleverd. Maar we zijn nog minstens één andere leverancier tegengekomen tijdens onze zoektocht, daar waren de doosjes wel dubbel zo duur.

Bib Lommel heeft gevulde dozen voor games op het rek staan. Als het  'gewone' ronde schijfjes betreft (o.a. Wii) zitten die in gewone dvd-dozen (security box). De RFID-tag zit aan de binnenkant van de cover. Als het blu-ray betreft (zoals PS4) zitten die in de blauwe blu-ray dozen (security box) en de RFID-tag zit aan de binnenkant van de cover. Geheugenkaarten (zoals Nintendo Switch) zitten ook in blu-ray dozen (security box) en de RFID-tag zit aan de binnenkant van de cover. Wij knippen het houdertje uit de originele doos en kleven dat in een blu-ray doos. Het enige wat wij op de ronde schijfjes kleven is een ringlabel met "Bibliotheek Lommel". Op die schijfjes schrijven wij ook met een speciale stift de barcode (om na te kunnen gaan of het juiste schijfje in de juiste doos zit). Bij de geheugenkaarten gaat dat niet.

Wij hebben enkel games voor de jeugd en die staan gewoon bij onze gezelschapsspellen in de jeugdafdeling. 

Bij uitleen en inname (per uirleenbeurt maar één spel) aan de zelfscan wordt aan de klant gevraagd om via de infobalie (personeelsbalie) de inhoud te laten controleren. Wij werken zo al enkele jaren en tot nog toe geen problemen. Gelukkig ook nog niet met de hoge prijzen bij verlies. Vooral die Switch zijn vrij duur...

Dag Katrien.

Wij lenen Playstation 4 en Nintendo Switch games uit.

Zoals Karla zegt hebben we net doosjes besteld bij Walvisproducts (Switch doosjes).
De doosjes waren vrij goedkoop en ik kan zeggen dat ze kwalitatief zeer goed zijn.
Deze hebben we echter aangekocht als vervanging van kapotte doosjes.

Playstation doosjes hebben we bij Alternate gekocht.
Dat was iets van een 20 euro + een paar euro verzendkosten voor 50 doosjes.
Dit zijn wel blu-ray doosjes, die zijn iets smaller dan Playstation doosjes die een speciaal formaat hebben.
Bij beschadiging van een doosje moet je dus van het originele hoesje een klein stukje afsnijden om het passend te krijgen.
Maar dat nemen we er wel bij :)
Deze zijn dus ook aangekocht als vervanging van kapotte doosjes.

Alles wordt aan de balie uitgeleend. Gevulde doosjes zou ik absoluut afraden.

De Playstation doosjes zetten we zonder schijfje in de rek.
Deze krijgen gewoon een nummer vanaf 1 en het schijfje met het bijhorende nummer wordt dan aan de balie in een map gestoken.
Zo vinden we de game makkelijk terug.
In de doosjes plakken de rfid-tags dan om het spel aan de balie uit te lenen.
De laatste cijfers van de barcode op de rfid-tag schrijven we ook nog op het schijfje om makkelijk te controleren.

Voor de Switch hebben we het anders aangepakt omdat die kaartjes te klein zijn om ergens in een map te gaan steken.
We bewaren dus het originele doosje met het spel aan de balie en plaatsen in de rek kartonnen kaartjes met een kopie van de cover op de voor- en achterkant.

Deze hebben ook weer een nummertje dat overeenkomt met de nummer op de echte box zodat de medewerkers deze snel kunnen terugvinden.

Alles wordt dus uitgeleend aan de balie.
Zeker gezien de (meestal) hoge prijs kunnen we dan goed controleren of alles in orde is.
Ik ben zelf niet zo'n fan van rfid-labels op cd's omdat dit los kan komen door de warmte en zo je console naar de vaantjes kan helpen.

Hallo,

Wij hebben gevulde game-dozen in open kast staan en hebben hier relatief goede ervaringen mee. 
De games zijn beveiligd met RFID en we kregen hier nog geen opmerkingen over.
We hebben nu een tweetal jaar games en in die twee jaar verdwenen inderdaad wel een paar games, maar dat gebeurt ook met DVD's, CD's en boeken. 

We weten van 1 diefstal. We hebben nu toch al een redelijke collectie games en ik kan niet zeggen dat ze aan de lopende band verdwijnen dus.


Onze games Playstation en Wii U zijn ook beveiligd met RFID op het schijfje zelf. Vroeger stonden de games beneden, waar weinig toezicht was. Er verdween af en toe wel iets, maar niet aan de lopende band. Momenteel staat het meubel in het zicht van de balie. Dit had meer te maken met de collectie games meer zichtbaar te maken voor het publiek dan met de verdwijningen.

Onze Nintendo Switch doosjes staan wel leeg in het rek omdat het zo'n kleine spelletjes zijn. Die vullen we dus wel aan de balie. daar staan grote mappen met van die plastic mapjes erin. In elk mapje zit een kopie van de cover met het spelletje in een ziplock zakje, zodat het er niet uitvalt. Zijn intussen wel al 3 mappen. De Switch collectie doet het erg goed trouwens.

Dat Wendy,

Die RFID op het schijfje, werkt dat goed?

Ik heb al een paar keer gehoord dat dat afgeraden wordt omdat het in de speler nogal warm kan worden en deze dan los kunnen komen met alle gevolg...
Hebben jullie daar al veel klachten over gehad? Of werkt dat goed?

Wendy Van Linter zei:

Onze games Playstation en Wii U zijn ook beveiligd met RFID op het schijfje zelf. Vroeger stonden de games beneden, waar weinig toezicht was. Er verdween af en toe wel iets, maar niet aan de lopende band. Momenteel staat het meubel in het zicht van de balie. Dit had meer te maken met de collectie games meer zichtbaar te maken voor het publiek dan met de verdwijningen.

Onze Nintendo Switch doosjes staan wel leeg in het rek omdat het zo'n kleine spelletjes zijn. Die vullen we dus wel aan de balie. daar staan grote mappen met van die plastic mapjes erin. In elk mapje zit een kopie van de cover met het spelletje in een ziplock zakje, zodat het er niet uitvalt. Zijn intussen wel al 3 mappen. De Switch collectie doet het erg goed trouwens.

Losgekomen RFID op de schijfjes hebben we nog niet meegemaakt...wel soms bij Wii U de melding dat het toestel aangaf dat het schijfje niet kon gelezen worden, ook al was het niet vaak uitgeleend. Maar het is moeilijk uit te maken of dat aan het label lag, of aan kleine beschadigingen of vaak ook dat er een update moest gedaan worden op de Wii U zelf.

In Leuven zetten we lege originele doosjes met gewoon rfid-label in het rek. Lener leent het lege doosje uit en komt daarna het schijfje/kaartje/... halen aan de jeugdbalie. Daar zitten ze in plastieken hoesjes vastgemaakt op plaatjes met daarop het barcodenummer, zo zijn ze makkelijk uit te zoeken. Voor een 500-tal games neemt dat 2 fikse schuiven in het baliemeubel in. Oude plaatjes worden herstickerd na afvoer.

DVD's en CD's worden beveiligd met stingraylabels of dummy's. Geen klachten over loskomen, wel soms over het uitlenen zelf. RFID en metallische oppervlakken blijft een moeilijk huwelijk :-)

RSS

© 2021   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden