Digitale expeditie in bibliotheken regio Pajottenland en Zennevallei

De bibliotheken van de regio Pajottenland en Zennevallei kiezen de laatste jaren steeds vaker voor samenwerking. Ook voor de jeugdboekenweek (5 tot 26 maart) werden de handen in elkaar geslagen. De bibliotheken willen inzetten op het gebruik van nieuwe media zoals smartphone, tablet en e-reader. Daarom werd  met de steun van provincie Vlaams-Brabant een zoektocht op tablet ontwikkeld in samenwerking met Mediaraven, een vzw die de kansen van digitale media met kinderen en jongeren wil grijpen en hierbij ook ondersteund wordt vanuit de Vlaamse overheid.   

Via smartphone of tablet scannen de deelnemers een QR-code die een link is naar een vraag waarin filmpjes, muziek en afbeeldingen verwerkt werden. Dankzij een stabiel online-platform ontwikkeld door Mediaraven kon dit spel in alle bibliotheken tegelijkertijd gespeeld worden. De tool kan ook hergebruikt worden voor nieuwe QR-code-zoektochten.   

De digitale expeditie bevat 10 vragen en een schiftingsvraag en is geschikt voor kinderen en jongeren van 8 tot 14 jaar.

Wie geen tablet of smartphone bij zich had, kon er eentje lenen in de bib voor de duur van de expeditie.

Vragen en info, één adres: pajottenlandzennevallei@bibliotheek.be 

Volgende bibliotheken maken deel uit van het samenwerkingsverband Pajottenland en Zennevallei: Affligem, Beersel, Dilbeek, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Lennik, Liedekerke, Linkebeek, Pepingen,Roosdaal, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw en Ternat.

Weergaven: 352

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden