Zijn er bibliotheken die tablets aan bezoekers aan de onthaalbalie uitlenen zodat zij bijv. in de bib de krant via een app kunnen lezen?
Hoe zorgen jullie voor een degelijke beveiliging van jullie tablets?
Dus niet om tablets mee naar huis te laten nemen maar om gewoon in de bib te kunnen laten gebruiken.

Annelies Vandeweerdt

Bibliotheek Heusden-Zolder

Weergaven: 808

Berichten in deze discussie

In de bib van Zaventem gebruiken we geen fysieke beveiliging. De tablets liggen uit het zicht. Wie ernaar vraagt kan bij ons de krant lezen op het tablet in ruil voor zijn identiteitskaart.

In Deinze maakten gebruik van het secuplus tablet lock systeem en een secupaddock.

In Deinze maakten we gebruik van het Secuplus tablet lock systeem en een Secupaddock. Totdat een iPad werd gestolen. Zie ook de vraag die ik hierover stelde.

De iPads werden niet uitgeleend, maar stonden ter beschikking van het publiek (vastgemaakt). De kranten waarop de bibliotheek een abonnement had konden hierop worden geraadpleegd.

Uitlenen in ruil voor bv de identiteitskaart (cfr. bib Zaventem) is misschien ook voor ons een methode om de iPads opnieuw te gebruiken.

In de bib van Maaseik willen we ook graag tablets gaan aanbieden en zitten met hetzelfde dilemma.
We hebben er momenteel eentje op de jeugdafdeling, maar die zit gewoon vast met zo'n kensington slot aan de muur.

Ik zou in ieder geval graag en oplossing hebben waarmee je vrij kan rondlopen met de tablet, anders heeft niet niet veel nut om tablets aan te bieden in mijn ogen.

Je kan op een Ipad softwarematig een  beveiliging instellen waarmee de ipad wordt geblokkeerd als die gestolen wordt, maar dat is ook niet waterdicht.

Misschien is via een paspoort eentje komen vragen dan nog de beste oplossing of eventueel een of andere ingebouwde chip in de tablet, maar die oplossingen zijn haast niet te vinden en waarschijnlijk peperduur.

Via een paspoort ben je tenminste zeker wie de tablet heeft en is het deze persoon zijn/haar verantwoordelijkheid.

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden