Hallo

In Kortenberg hebben we enkel groepen beginnende cursisten. Toch willen we graag elk jaar voor hen minstens één activiteit organiseren. Omdat hun niveau Nederlands nog erg laag is, is het altijd zoeken naar een geschikte activiteit. Wie heeft hier ervaring mee? Welke activiteiten bieden jullie zoal aan aan beginnende cursisten?

Alvast bedankt voor de suggesties!

gr Joachim

Bib Kortenberg

Weergaven: 123

Berichten in deze discussie

foto%205%20CVO-klas%20Johan%20Donckers%20in%20bib%20Couwelaar.jpgDag Joachim,

Een echte aanrader voor beginnende cursisten is een auteurslezing van Ria Massy. Ze schreef een Wablieft-boekje in heel eenvoudig Nederlands "De taart van Tamid"(1 tekstballon)en geeft zelf ook les in de basiseducatie. We hadden met de anderstaligen één van de 3 verhalen gelezen volgens de Samenleesmethode van the Reader. Daarna hadden we haar uitgenodigd. Ze doet het echt heel goed , weet precies haar taal aan te passen aan het niveau van de cursisten.Na haar gesprek over de verhalen in haar boekje en een korte pauze ging ze met de anderstaligen zelf aan de slag en samen maakten ze een nieuw verhaaltje van een 10-tal regels over een gebeurtenis die hun leven veranderd had. De anderstaligen waren heel enthousiast.Ik zet een foto in bijlage. (Haar email en prijs vind je in de map Auteurslezingen op de OneDrive-databank)

Je kan eventueel voor beginnende anderstaligen ook verhalen met Kamishibai vertellen. Eventueel kan je Inge Umans van Docatlas uitnodigen. Ze schreef hierover een boekje "Aan de slag met Kamishibai". Ze komt met geschikte verhalen en haar vertelkoffertje langs. Van één van de verhalen was ook een Arabische versie en een anderstalige heeft het verhaal daarna ook in het Arabisch verteld. Je kan haar ook uitnodigen voor een workshop (zie op de Onedrive-databank onder de map Vertellen met Kamishibai)

Veel succes!


LiesbetHierbij nog enkele foto's van de lezing van Ria Massy en van de Kamishibaivertelling van Inge Umans.

Veel groetjes

Liesbet

Bijlagen:

RSS

© 2022   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden