Nominatie verkiezing Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel 2019 kan nog t/m 17 mei

Tot en met vrijdag 17 mei is het nog mogelijk een nominatie in te dienen voor de verkiezing van de Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel 2019, die wordt georganiseerd door Bibliotheekblad in samenwerking met de VVBAD. U kunt uw eigen of een andere openbare bibliotheek voordragen om deel te nemen aan deze prestigieuze wedstrijd om de NBD Biblion Award, die al drie keer een geslaagde versie beleefde en in de Bib van Bilzen de regerend titelhouder kent.  

Elke openbarebibliotheekvestiging komt in aanmerking voor nominatie. Het enige wat we van u vragen is dat u beargumenteerd aangeeft waarin de bibliotheek van uw keuze zo goed en onderscheidend is

 

Selectie en beoordeling
Uit de inzendingen worden door een deskundige en onafhankelijke jury, waarin ook de VVBAD Sectie Openbare Bibliotheken vertegenwoordigd zal zijn, zes bibliotheken (een per provincie en een uit het hoofdstedelijk gewest Brussel) gekozen ten behoeve van de shortlist. Wie de zes finalisten zijn, wordt op vrijdag 12 juli bekendgemaakt. 

De zes kandidaten worden in de maanden erna bezocht door mystery guests. Zij beoordelen het gebouw en de inrichting, de diensten en producten, service en klantgerichtheid en de werking van de bibliotheek en het aanbod voor individuele en institutionele partners.

Niet alleen de stem van de vakjury, ook die van het publiek telt mee (beide bepalen elk voor de helft de einduitslag), want in de periode van donderdag 1 augustus tot en met zaterdag 31 augustus kan iedereen op de website www.bibliotheekblad.be een stem uitbrengen op de bibliotheek van zijn/haar keuze. Behalve via foto's en geschreven profielen kan het publiek zich oriënteren op de kwaliteiten van de deelnemers met behulp van zes door de kandidaten aangeleverde video-impressies van hun bibliotheek. 

De winnaar van de NBD Biblion Award wordt bekendgemaakt tijdens de plenaire (openings)sessie op Informatie aan Zee in Oostende (19 september) en mag zich twee jaar lang Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel noemen.

 
Positieve publiciteit
Met deze verkiezing wil Bibliotheekblad met steun van de VVBAD de kwalitatief hoogwaardige openbare bibliotheken waarover Vlaanderen en Brussel beschikken op een positieve manier voor het voetlicht brengen bij pers en publiek. Hoe haalbaar dit streven is, bewijzen de edities van 2012, 2014 en 2017. De eerste verkiezing werd gewonnen door de Bib van Balen, de tweede door de Bib van Herzele, de derde door de Bib van Bilzen, hetgeen leidde tot veel publicitaire aandacht en extra goodwill bij bestuurders.

Voordrachten
Aarzel niet en draag de bibliotheek voor die absoluut niet mag ontbreken! 

Voordrachten kunnen tot en met 17 mei gezonden worden naar: redactie@bibliotheekblad.nl.
Bart Janssen
Redacteur Bibliotheekblad

Weergaven: 125

© 2020   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden