Techniek & Infrastructuur

Beste,

In deze groep kan je terecht voor je vragen, weetjes en ideeën inzake Techniek & Infrastructuur, zowel voor de beginner, de pro als de nerd.

Vanuit STEPP, het steunpunt voor productionele, ontwerpende & technische krachten van de brede culturele sector zullen wij deze groep van zeer dichtbij volgen en van de nodige onderbouwde commentaren voorzien.

Vriendelijke groet.

Load Previous Comments
 • Olivier Hermans

  Dag Bert en Sam,

  Alvast erg bedankt voor jullie snelle reactie.

  Het gaat over een mobiele set.  Eigenlijk een uitbreiding van onze huidige set van het merk 'Soundprojects'.  Het zou interessant zijn als ik eens een voorbeeld kan zien hoe zo'n lastenboek is opgesteld en wat er allemaal wordt in opgenomen.  

  groeten,

  Olivier 

 • Dag Jennes

  Beste Olivier,

  Hieronder een deel van een bestek voor aankoop van twee draagbare, gepowerde speakers. Vergeet vooral ook niet de vereiste toebehoren (stroomkabels, signaalkabels, flightcases, riggingmateriaal, statieven, enz...) in je bestek te vermelden

  1. het moet gaan om een zogeheten ‘selfpowered’ systeem m.a.w.: het systeem moet op zich staan en zonder bijkomende apparatuur zoals losse versterkers of processors werken.
  2. het systeem moet werken op een netvoeding van 230V, 50Hz, deze moet aan het apparaat toegevoerd worden met een verwijderbare stekker die voldoet aan de IEC-norm en een minimale lengte van 2m50 heeft. De aanwezigheid van de netvoeding moet door middel van een duidelijk lichtsignaal aan de voorzijde van het apparaat zichtbaar zijn.
  3. het geluidsspectrum dat door een gemiddelde luisteraar wordt waargenomen, namelijk tussen 42Hz en 17kHz moet evenredig worden weergegeven met een maximale afwijking van + of – 3dB.
  4. de spreiding in het horizontale vlak moet rond de 90° liggen (maximale afwijking –6dB)
  5. de spreiding in het vertikale vlak moet rond de 60° liggen (maximale afwijking –6dB)
  6. de geproduceerde geluidsdruk moet tussen de 126 en 130 dBa bedragen.
  7. de afmetingen en het gewicht moeten door 1 persoon te hanteren zijn m.a.w. het gewicht mag maximum 25 kg bedragen
  8. het systeem moet beschikken over minimaal één gebalanceerde microfooningang , uitgevoerd in een standaard XLR/F – aansluiting en twee gebalanceerde lijningangen elk uitgevoerd in de standaard ¼ inch phone (TRS) –aansluiting. De microfooningang moet tevens van buitenaf om te schakelen zijn op lijnniveau. Het ingangsniveau moet duidelijk aangegeven zijn dmv een lichtsignaal dat vanaf de voorkant niet zichtbaar is. Deze drie ingangen moeten onderling te mixen zijn dmv een aparte volumeregeling. Verder moet het apparaat beschikken over een gebalanceerde uitgang met standaard XLR-F – aansluiting waarop naar keuze het op de ingang aangeboden signaal of het resultaat van de mix van alle ingangen aanwezig is.
  9. Het toestel moet een duidelijke lichtindicatie geven wanneer het op de ingangen aangeboden signaal het maximaal toegelaten niveau bijna overschrijdt.
  10. het systeem moet minimaal beschikken over een tweevoudige toonregeling: zijnde één voor de lage en één voor de hoge tonen.
  11. de vorm van de behuizing moet toelaten om het systeem zowel als frontluidspreker en als podiummonitor te gebruiken. De behuizing moet zwart van kleur zijn en geschikt zijn om voor enkele uren in een vochtige omgeving te worden opgesteld.

 • Olivier Hermans

  Oké tof.  Bedankt Jennes.  Mooi voorbeeld.  Heb ondertussen genoeg info en kan verder met de aankoopprocedure.

  Iedereen bedankt om te reageren. Deze topic mag voor mij afgesloten worden.