Het zadenbibnetwerk

Eind 2012 is een Vlaams-Nederlands netwerk van zadenbibs ontkiemd in Bib Londerzeel i.s.m. de populaire community voor tuiniers MijnTuin.org.  Ondertussen maken reeds meer dan 20 bibliotheken uit Vlaanderen, Brussel en Nederland deel uit van dit netwerk dat op termijn heel Vlaanderen en Nederland wil overwoekeren!  Via deze groep willen we graag alle zadenbibs en geïnteresseerden uitnodigen om hun kennis te delen, vragen te stellen,...   

  • Marijke Rampelberg

    Beste zaadkameraden,

    Ik laat jullie even weten dat er ook etiketten bestaan van het merk Gallery met de juiste afmetingen voor op de zadenzakjes te kleven. Deze zijn een stuk goedkoper dan de Esselte etiketten en zouden van dezelfde kwaliteit zijn volgens de leverancier...

  • Tim Lerno

    Dag Marijke,

    Goeie tip!  Wel opletten dat ook alle marges exact overeen komen met die van Esselte/Dataline.  Ik ben per onderwerp een pagina aan het toevoegen en zal daar binnenkort een sjabloon van de Esselte-etiketten uploaden.

  • Marijke Rampelberg

    Dag Tim,

    Indeling ziet er op het eerste zicht hetzelfde uit als esselte. Het zal zich uitwijzen wanneer we printen. Wanneer kunnen we van start gaan met het printen? We hebben 3 april een bijeenkomst met onze vrijwilligers om de zaden te verdelen over de zakjes en willen dan uiteraard ook de etiketten op de zakjes kunnen kleven... Hoop dat we reeds met voorlopig versie van etiket aan de slag kunnen!

  • Tim Lerno

    Printen staat sinds gisteren helemaal op punt. Ik ga straks zelf ook eens testen en starten.
  • Marijke Rampelberg

    De print op gallery etiketten is prima. De tekst op de voorkant van het etiket verdwijnt deels onder de foto. Er moet dus iets meer witruimte komen tussen tekst en foto. Voor de rest ziet het er goed uit!