Nieuws en debat

Post hier weetjes of persoonlijke bedenkingen en ervaringen, interessant voor bibliotheek- en cultuurprofessionals

Leescommunity 'Gent Leest' op vrijdag 14 februari 2020 gelanceerd met mensensculptuur en boekenruil

Lezersplatform ‘Gent Leest’ staat sinds vrijdag 14 februari 2020 online. Om dat in de kijker te zetten, stond er aan bibliotheek De Krook een boekenruil op het programma en werd er een Gent Leest-mensensculptuur gebouwd.

Startmoment

'Gent Leest' werd gelanceerd op International Book Giving Day. Op de nieuwe website kan iedereen boekentips, leesplekken en het literaire aanbod van de stad ontdekken. Om de lancering te vieren, werd er aan bibliotheek De Krook een boekenruil en de bouw van een Gent Leest-mensensculptuur georganiseerd.

Scheurkalender

Sinds de oproep in september hebben al meer dan 500 Gentenaars zich aangemeld als stadslezer. Zij hebben allemaal een leestip doorgegeven voor de Gent Leest-scheurkalender. Die scheurkalender telt 366 boekentips. Er werden 200 exemplaren verstopt in het centrum van Gent. Wie een exemplaar vond, mocht het mee naar huis nemen.

Lezers samenbrengen

Bezoekers van de website vinden nu al zo'n 280 leestips van 100 stadslezers op de site terug. Nadien blijven de stadslezers hun tips online zetten. Verder kunnen bezoekers ook de favoriete leesplekjes van de stadslezers ontdekken, en het platform zal ook fungeren als een agenda van literaire activiteiten en nieuwtjes in Gent.

Zie: Gentleest.be