Collectiegroep Strips

De Stripcollectie heeft een aparte status in het aanbod van de bib. Het is een zeer levendige en vooral bij de jeugd erg gegeerde collectie. Het vereist een specifieke expertise en niet elke bib heeft die in huis. Daarom deze groep om de bestaande stripkennis samen te brengen en zo de collectievorming in een toch belangrijk Vlaamse sector te ondersteunen.

over de plaatsing van volwassenenstrips

Beste collega's, 

Mijn bibpartner Annemie en ik zijn verantwoordelijk voor de volwassenenstrips in De Bib van Leuven en we plannen een herschikking van onze stripcollectie. We zijn niet helemaal tevreden met de verschillende nevenrubrieken, aparte opstellingen e.d. en willen graag ons licht eens opsteken bij de stripexperts.

Onze algemene vraag luidt:  volgens welke criteria staan jullie volwassenenstrips opgesteld?

 En we hopen specifieker antwoorden te krijgen over: 

*de plaatsing van de graphic novels

-apart of tussen de andere strips?

-alfabetisch per auteur of per reeks of allebei?

-als ze niet apart staan hebben ze dan een extra aanduiding (sticker, signatuur)?

-krijgen de infobalies vaak vragen (van bijvoorbeeld scholieren) over graphic novels? Hebben jullie een makkelijk antwoord op de vraag waar ze staan?

*is er een aparte plaatsing voor comics, cartoons, manga's? 

*als je voor een auteursplaatsing hebt gekozen, nam je dan de naam van de tekenaar of de scenarist of de naam die het eerst vermeld staat op de titelpagina?

 

*reeksen worden dikwijls apart op hun reekstitel geplaatst. Vanaf hoeveel delen beschouw je iets als reeks?

 

In blijde verwachting van verhelderende antwoorden,

Annemie en Bart

Ps: antwoorden kunnen hier, of rechtstreeks naar onze mailadressen: annemie.obbels@leuven.be en bart.dils@leuven.be. We willen achteraf de antwoorden dan wel samenvatten en hier posten.

Dankjewel!

Load Previous Replies