Sociale Media

Vragen, tips, handige weetjes en praktijkervaringen van en voor cultuurhuizen en bibliotheken over Facebook, Twitter, Flickr, blogs,... en andere sociale webtools...

Haal meer uit twitter

Hallo,

Het is al een tijdje mogelijk om bij Twitter, net zoals bij facebook, het bereik te meten van je tweets en te bekijken wie jouw doelgroep is.

Via https://analytics.twitter.com kan je zowel voor je persoonlijke twitteraccount als deze die je beheert voor een organisatie (bv. bibliotheek) verschillende gegevens bekijken: welke impact een tweet heeft, hoe het zit met je volgers (per maand), uit welk land komen jouw volgers en welke interesses hebben ze, ...

Eens dit geactiveerd is verschijnt er een extra icoontje in jouw feed. Hiermee kan je meteen de tweetactiviteit meten.(zie icoontje in het groen vierkantje)

Net zoals bij facebook kan je via deze weg ook advertentieruimte gaan kopen maar het is geen vereiste om deze tool te mogen gebruiken.

Is er trouwens al iemand die twittercards gebruikt?

  • omhoog

    Tom Rottinghuis

    Wij gebruiken heel soms twittercards, een aardige manier om iets gericht naar mensen met een bepaalde interesse te tweeten, en het ziet er aantrekkelijk uit. Maar het zal bij zeldzaam gebruik blijven voorlopig, twitter is leuk maar mag eigenlijk geen geld en tijd kosten. 

    De statistieken kijken we wel regelmatig naar, heel nuttig want dan zie je bijvoorbeeld gelijk dat nauwelijks iemand ooit op een youtube link klinkt en het geeft ook een goed beeld van de kracht van de juiste hashtag. 

    Met vriendelijke groet,

    @muntpunt