Sociale Media

Vragen, tips, handige weetjes en praktijkervaringen van en voor cultuurhuizen en bibliotheken over Facebook, Twitter, Flickr, blogs,... en andere sociale webtools...

Veranderen naam bestaande facebookpagina

Dag collega's

 

Heeft iemand ervaring met of tips&tricks voor het omvormen van een bestaande Facebookpagina (voor een deel van de bib/nav een evenement) naar één voor de hele bib, zodat we onze 'vind ik leuk's kunnen behouden?

Via de website kregen we een foutmelding, via de App op een iPad lijkt het wel te lukken maar als je het resultaat in een browser bekijkt staat er nog altijd de oude naam.
Geen enkele van de aanpassingen of posts via de (iOS of Android) App blijken trouwens te zijn doorgevoerd resp.geplaatst, maar dit terzijde...

 

We hebben het probleem al gegoogled en krijgen een 'zillion' mogelijkheden: zou wel lukken als één van je administratoren in de VS of Canada woont, enkel onder de 200 likes, je moet een aanvraag indienen...
Nog geen tijd gehad voor diepgaander onderzoek (wij doen dit ahw van achter de balie) dus als iemand daar wel al tijd voor heeft gehad, zou ons dat een boel werk besparen.

 

Alvast onze eeuwige dank en vele likes!

 

Mariël

Bib Couwelaar (Deurne - Antwerpen)

  • omhoog

    Mariël

    Voor ons is het te laat, want we hebben intussen uit pure wanhoop al een nieuwe pagina gemaakt, maar misschien kan dit nog van nut zijn voor andere bibliotheken? Gelezen op Mediaraven.be

    Hoe verander je de naam van je facebookpagina?

    Het zal voor veel organisaties wel herkenbaar zijn: je bent redelijk onbezonnen begonnen aan het hele facebookavontuur en nu blijkt dat je de naam van je pagina niet zo slim hebt gekozen (een spelfout, een jaartal,...). Kan je die dan nog aanpassen?

    Ja! Wanneer je minder dan 200 likes hebt, kan je altijd en zo vaak je wil je paginanaam veranderen. Vanaf 200 likes wordt het een beetje ingewikkelder.

    In de VS kan je als paginabeheerder gewoon een naamswijziging aanvragen bij Facebook. In België is dat niet mogelijk. Maar je kan het via een omweggetje aanvragen bij de Amerikaanse Facebook.

    Hoe ga je te werk?

    Voorbereiding

    Je moet eerst zorgen dat Facebook denkt dat je een Amerikaanse gebruiker bent. Dit doe je door naar Facebook te surven via een Amerikaanse server. Om dat te doen installeer je best de Hola extensie voor Chrome.

    Je verandert ook het best je taal op Facebook naar English (US), dat doe bij je algemene accountinstellingen.

    Dan is het belangrijk dat je al je cookies en browsegegevens wist. 

    Aan de slag

    Surf naar Facebook, stel Hola in op US en log in.

    Hola

    Ga naar Settings> page info> name. Je kan dan klikken op 'Request change'

    settingsfb

    Je krijgt dan waarschijnlijk eerst een foutmelding, maar als je refresht zou die melding moeten verdwijnen.

    foutmelding

    request change

    Daarna doorloop je alle stappen en selecteer je een reden voor je naamsverandering. Daarna kan je een nieuwe paginanaam instellen. Controleer dit heel goed, want je kunt maar één keer een naamsverandering aanvragen!

    bewijs

    Facebook gaat je ook om een bewijs vragen, dat kan een factuur zijn, of statuten of iets in die aard.

    Wanneer je alle stappen hebt doorlopen, wordt je aanvraag doorgestuurd naar Facebook ter goedkeuring. Dat kan 3 dagen duren.

    Problemen

    Soms werkt het refreshen niet.  Het kan helpen om de categorie van je facebookpagina aan te passen naar 'company'.

    company

    Nog niet gelukt?  Verwijder je browsegegevens nog eens en refresh.

    Dit filmpje geeft je ook nog wat extra uitleg.