Ik heb voor onze bib via Muziek-Al 2 dvd's aangekocht: 'Topografische wandelkaarten'. Dit had ik beter niet gedaan want deze dvd's kunnen slechts maximaal op 2 PC's geïnstalleerd worden. Voor een bib zulke materialen aanschaffen heeft dus geen zin. Vandaar dit bericht.

Weergaven: 115

Berichten in deze discussie

Software mag sowieso niet worden uitgeleend zonder expliciete toestemming van de producenten.

Ik verwijs graag naar deze informatie op de website van de VVBAD (tot stand gekomen n.a.v. een studiedag "Magda? Auteursrecht, wat mag wel, wat mag niet?" op 23 oktober 2007): http://www.vvbad.be/node/3778

Geldt dit ook voor taalcursussen van Talk Now. Dit is inderdaad ook software, te installeren op pc, mac of ipod. We hebben ze nog maar pas binnen. Wie heeft er al ervaring mee?
Taalcursussen onder de vorm van software mogen in principe ook niet worden uitgeleend zonder expliciete toestemming van de producent. Uitgevers van educatieve software (vaak lid van de Vlaamse Uitgeversvereniging VUV) zullen dit in veel gevallen impliciet wel toelaten. Lees het artikel eens op de website van de VVBAD. Daar vind je het antwoord op tal van vragen rond auteursrecht en aanverwante.

Dag,

 

als dit de oplossing kan zijn, prima. Dan kan ik de dvd's toch invoeren voor de bib. 

Dit zijn de EAN codes: 9789020977523  en 9789020982244

 

Hartelijk dank

 

Germaine op 't Roodt

assistent-dienstleider

bibliotheek Leopoldsburg

 Helpdesk Lannoo zei:

Beste,

 

de beperking van de installatie op 2 PC's is enkel bedoeld voor 'privé-bezitters'. Voor bibliotheken hebben wij een aparte regeling.

Als u ons de DVD-codes van de door u aangekochte producten doorstuurt (via helpdesk[at]lannoo.be) dan zorgen wij er voor dat er vanaf de 3de gebruiker - de eerste 2 kunnen automatische een code ophalen - extra codes verstrekt worden.

 

Vriendelijke groeten,

 

Helpdesk Lannoo

RSS

© 2018   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden