Zijn er vindingrijke collega's die al ontdekt hebben hoe de zogenaamde PBS-specifieke indexen werken met Wise? Met die indexen was het mogelijk om via de website te linken naar velden uit het plaatskenmerk (sublocatie, signatuur, ...). Het zou handig zijn als dat ook kon met Wise, t.t.z. linken naar een kast.

Weergaven: 215

Berichten in deze discussie

Dag Wim,

De syntax is dezelfde gebleven, alleen moet je bij de vestiging nu ook de provincie meegeven: provincie/hoofdbibliotheek/uitleenpunt (uitleenpunt is optioneel).  Dus bv. pbs-subloc:"Limburg/Lommel|Romans volwassenen" (https://lommel.bibliotheek.be/catalogus?q=pbs-subloc:%22Limburg/Lom...).

Met vriendelijke groet,

Niki

Mij lukt het om naar de kast taalpunt te linken maar niet naar de onderdelen daarvan (veld 5 bijz. coll)

pbs-subloc:"Oost-vlaanderen/Erpe Mere|Taalpunt"

Ook lukt het enkel om te linken met de kastomschrijving, niet met de code (in dit geval TP0). Ik zou dit liever met de code doen omdat de kastomschrijving al eens kan wijzigen.

Dank voor uw snelle reactie Niki. Dat geldt voor de kasten in Wise. Maar hoe kan je zo zoeken op ZIZO? Misschien kan het oude document over de PBS-specifieke indexen eens aangepast worden aan Wise en aan de bibliotheken bezorgd worden ...

RSS

© 2020   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden