Wij zijn bij de boeken jeugd fictie gestart met de omzetting naar de nieuwe etikettering en met de omschakeling naar de nieuwe AVI's.

Voor de omschakeling naar de nieuwe AVI's gebruiken we de CITO-conversietabel, maar hier heb je bij 1 oud AVI-niveau soms nog de keuze tussen 2 nieuwe AVI-niveau's (vetgedrukte). Hoe bepalen jullie in deze situatie het nieuwe AVI-niveau?

Alvast bedankt voor de reacties

 

Ann Severens

Bibliotheek Overpelt

 

Weergaven: 390

Berichten in deze discussie

Beste Ann,

Er bestaat nergens een richtlijn. Wij hebben de boekjes met elkaar vergeleken indien ze echt basis basis zijn dan komen ze onder START en de anderen worden dan M3. 

Annemie 

Bib Kapellen

Dag Ann,

De oude en nieuwe AVI's kan je onderling inderdaad niet 1 op 1 omzetten, daar het bepalen van de juiste code in principe enkel kan door de tekst van het boekje door een computerprogramma te laten analyseren.

Wat wij in Open Vlacc doen is het volgende: we kiezen telkens voor de oude code die vet gedrukt staat in de CITO-conversietabel vb. oude AVI 4 wordt AVI M4, oude AVI 5 wordt AVI E4,... Bij de boeken voor beginnende lezertjes kan je ze inderdaad ook wat vergelijken met elkaar om te bepalen wat onder AVI Start valt en wat onder AVI M3.

Vriendelijke groeten,

Gwenny

Dag Ann

Ter aanvulling van bovenstaande antwoorden:

In geval van twijfel bij individuele titels, kan je ook steeds een kijkje nemen bij de Nederlandse openbare bibliotheken, vb op http://zoeken.oba.nl/

Groet

Lisbeth

Hallo iedereen,

wij gaan de AVI's ook omzetten vanaf volgende week en ik heb nog even een vraag:

hebben jullie een flyer met een conversietabel gemaakt voor de ouders of is dat allemaal vlot gegaan?

wat hebben jullie gedaan voor signalisatie?

Nog enige tips voor ik er aan begin?

groetjes,

Caroline Deckers

verantwoordelijke jeugd

Bib Tienen

RSS

© 2019   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden