Ik ben op zoek naar een toestel, dat in de hand past, om makkelijk tags te kunnen converteren, i.c. om de beveiliging van de tags aan te zetten van materialen in de bib. Ik bedoel dus niet een conversiestation met pc en rfid reader.

Ik heb een aantal bedrijven gevonden die dit aanbieden. Maar ik vroeg me af of iemand hiermee ervaring heeft. Wat zijn de prijzen? Is het nuttig om zoiets aan te kopen? Hoe vlot werkt het? Moeten de boeken toch nog uit het rek gehaald worden? Moet zo'n toestel geconfigureerd worden? ...

alvast bedankt,

Pascale

Weergaven: 237

Berichten in deze discussie

Hallo Pascale,

In principe kan het met goedkope apparatuur, een 20€ (rfidlezer met usb + laptop) of met een smartphone met NFC doen, mits je de juiste software hebt of tenminste de correcte commando's kan uitzenden om de beveiliging aan/uit te zetten. Zelf heb ik het nog niet geprobeerd, heb helaas geen smartphone met NFC.

Of je de boeken in het rek kan laten staan of er uit moet nemen hangt af van de sterkte van je nfc/rfid-zender. In theorie is die ongelimiteerd  Je zou als het ware een RFID-tag op de maan kunnen bewerken, mits voldoende zendvermogen.

Ik heb wel eens een stand gezien met een laptop + een RFID-lezer in de vorm van een soort waaier, waarmee je zo de tags van een 5 boeken tegelijkertijd kan bewerken, Je schoof de waaier tussen de boeken in het rek. Je moet dan je een laptop mee op een karretje nemen en de RFID-lezer is dan via USB verbonden. Maar ik vond het vrij duur voor wat het is...

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden