Hallo,

In onze bibliotheek werken wij nog altijd met een aanwinstennumer op onze materialen. Wij zijn aan het overwegen om dit aanwinstennummer achter wegen te laten. Het probleem hierbij is de controle voor materialen zoals cd's, dvd's en boeken met een bijlage.

Om deze controle uit te voeren gebruiken wij het aanwinstennummer.


Zijn er andere mogelijkheden om deze controle uit te voeren. De vraag is dus hoe jullie ervoor zorgen dat het schijfje bij het juiste doosje blijft. Wij schrijven hiervoor het aanwinstennummer op het schijfje.

Zijn hier andere mogelijkheden voor?

Groetjes,

Marco

Weergaven: 440

Berichten in deze discussie

Wij hebben 3 jaar geleden het aanwinstennummer en bijhorend register overboord gegooid. We controleren eenvoudigweg op aanwezigheid van bijlagen zonder de 'match' na te gaan. Verwisselingen gebeuren uiterst zelden en kunnen tot nader order altijd snel opgelost worden.

Hoe controleren jullie dan bv dvd's? Indien deze schijfjes in het foute doosje steken?

Op het oog, terwijl we de doosjes openen om te kijken of ze 'gevuld' zijn. Maar inderdaad, als er al verwisselingen gebeuren, is het bij de dvd's. Alleen is dit zo zeldzaam (ik schat per jaar zo'n 2 à 3 die door de mazen van het net glippen op 7000 uitleningen) dat het m.i. niet verantwoord is om daar een systeem voor op poten te zetten of te onderhouden. Al is het een verlies aan dienstverlening, het is te verantwoorden.

Wij schrijven de barcode van het door ons opgekleefde label over op elk schijfje. Is te controleren bij elke uitleen en inname en soms wordt het toch nog eens over het hoofd gezien.

Groetjes,

Brigitte,

Bib Ronse

Wij geven ieder schijfje een eigen nummer die we dan via een nopje ook op het dvd-doosje plakken. Zo weten we welk schijfje in welk doosje hoort.

 

Groetjes

Katrijn

Bib Kinrooi

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden