Hallo

De gemeente Duffel is bezig met de opstart van een cultuur-/gemeenschapscentrum: Cinema Plaza.

We plannen de aanwerving van een deskundige programmatie en communicatie en een theatertechnicus.

Het cultuurcentrum wordt beheerd door AGB, medewerkers zijn in dienst van de gemeente.

In de rechtspositieregeling staat de overurenregeling voor het gemeentepersoneel beschreven. Samengevat krijgen medewerkers extra uren voor de uren die ze presteren buiten de kantooruren. Deze extra uren moeten gerecupereerd worden.

In de praktijk zullen de programmator en (vooral) de theatertechnicus - op basis van de rechtspositieregeling en vanuit de specificiteit van hun job - vele extra uren verzamelen die in de praktijk niet kunnen opgenomen worden. 

Dit willen we vermijden door voor deze medewerkers een uitzondering in de rechtspositieregeling te voorzien op basis van de specificiteit van hun job.

Hebben jullie ervaring met het niet-geven van extra uren voor dergelijke medewerkers vanuit het standpunt dat avond- en weekendwerk inherent is aan de job waarvoor ze gekozen hebben? 

Zo ja, hoe verhoudt zich dit tot andere medewerkers in de vrijetijdssector?

Alvast bedankt voor de reacties.

groeten!

Lutgart

Weergaven: 126

Berichten in deze discussie

Volgens mij kunnen avond- en zaterdaguren in principe tot de specifiteit van een job horen, maar zondaguren niet. Het zou natuurlijk wel een precedent scheppen voor andere medewerkers in de vrijetijdssector. In Ravels lossen we het op door de uren wel te vermenigvuldigen zoals bij anderen, maar wel toe te stemmen deze uren een half jaar op te laten sparen zodat ze die in de zomer kunnen opnemen (en niet in dezelfde maand zoals bij andere personeelsleden).

Eigenlijk is het gewoon simpel: voorzie voldoende personeel zodat je het personeel wel de juiste rechten kan toekennen. Eén theatertechnicus is gewoon te weinig voor een cultuurcentrum.

RSS

© 2019   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden