De gevel van Bibliotheek Permeke aan het De Coninckplein in Antwerpen is sinds kort bedekt met een zogeheten ‘verticale tuin’. De groene muur is een proefproject waarmee de gemeente Antwerpen wil onderzoeken of verticaal groen en vergroening van gebouwen een alternatief kan zijn voor ‘grondgebonden groen’ in dichtbevolkte wijken waar weinig ruimte is voor plantsoenen en parken. 
De verticale tuin op de gevel van de bibliotheek bestaat uit een draagstructuur met voorbegroeide plantenbedden. Voor het onderhoud van de planten is er een irrigatiesysteem ingebouwd dat via sensoren continu parameters als temperatuur, bevloeiing, voeding en vochtgehalte monitort en daarop inspeelt en dat vanaf een afstand bestuurd kan worden. De draagstructuur is modulair opgebouwd met herbruikbare materialen. Zo kunnen onderdelen afzonderlijk gerecycleerd worden op het einde van de levensduur.

Weergaven: 16

© 2018   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden