We hebben in onze bib een aftelkalender gemaakt om de lancering van de e-boeken te promoten. Misschien een ideetje voor andere bibs?

Weergaven: 494

Berichten in deze discussie

Interessant die aftelkalender!
We hebben zelf al enkele bladwijzers ontwikkeld per thema over de e-boeken.

Bijlagen:

En dit de voorkant van de bladwijzer met het campagnebeeld over de e-boeken en de contactgegevens van onze bibliotheek.

Bijlagen:

Superleuk idee! Merci voor de tip.

groetjes

Katrijn

Bib Kinrooi

En? Al nieuwe kalender gemaakt ;-)

Ja hoor. Die is ondertussen gemaakt:)Bart Verschaeve zei:

En? Al nieuwe kalender gemaakt ;-)

Tof, dat ideetje ga ik pikken voor onze bib:)

Anne Vrints zei:

En dit de voorkant van de bladwijzer met het campagnebeeld over de e-boeken en de contactgegevens van onze bibliotheek.

We zijn nu nog bezig met het opstellen van een lijst met de e-boeken om in de bib te plaatsen en dit gerangschikt volgens genre.

Maar dat is een pittig werkje!

In Beringen hebben we intussen volgende zaken gedaan om de e-boeken te promoten:

 

1)      Op dinsdag 6 mei is de schepen van de bib het eerste e-boek komen ontlenen. De Goednieuwskrant, de Weekkrant en Radio 2 waren hierbij aanwezig. (ik heb bij het Radio 2 interview vermeld dat er 33 Limburgse bibliotheken deelnemen aan het e-boekenproject. Op maandag 26 mei is er een workshop ‘werken met tablets in het OVC Vormingscentrum met de focus op digitaal lezen en de e-boeken gegeven door Kurt Kleynen van het ICT atelier. TVL komt dan ook filmen over de e-boeken collectie in de Limburgse bibliotheken.

2)      Daarnaast hebben we themastandjes in de bib over de e-boeken. Op de gelijkvloerse verdieping staat een groot scherm dat verbonden is met een laptop waarop de website e-boeken.bibliotheek.be op open staat. Hierbij kunnen leners de e-boeken intra muros uittesten. Er liggen ook bladwijzers bij met een greep uit het aanbod over verschillende thema’s ‘opvoeden’, ‘voeding’, ‘wielrennen’, … (zie voorgaande berichten). Ook enkele boeken met een sticker dat dit boek ook als e-boek te verkrijgen is.

3)      We hebben een iPadframe afgedrukt en plakken covers van boeken op dit frame, lamineren en plakken dit op boekensteunen die we tussen de rekken in de bib plaatsen met de boodschap ‘Ook als e-boek verkrijgbaar’.

4)      Op vrijdag 23 mei om 10 uur, 14 uur en 19 uur organiseren we een eigen Kick-off ter promotie van de e-boeken. We stellen de collectie voor, leggen de werkwijze van het maken van een Mijn Bibliotheek-account uit, downloaden de app samen met de ingeschrevenen en daarna laten we hen de kortverhalen en de gratis 10procent fragmenten ontdekken.

5)      We hebben een intern werkproces opgesteld voor de bibmedewerkers zodat zij weten wat te doen als een bibbezoeker een e-boek wilt lezen.

6)      We hebben overzichtslijsten ontwikkeld voor de fictie en nonfictie afdeling die de bibbezoekers kunnen inkijken.

7)      We gaan flyeren aan de stations in Beverlo en Beringen als we de flyers hebben ontvangen.

8)      En natuurlijk hebben we promotie gemaakt via de pers, de website, nieuwsbrief, web 2.0,..

Hebben jullie tips en/of ideeën?

Bijlagen:

En dan nog het inkijklijstje voor leners over de e-boeken Non-fictie!

Bijlagen:

RSS

© 2019   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden