Hallo

ik had een vraagje i.v.m. het plaatsen van e-boeken op een e-reader .

Toen wij startten met het uitlenen van e-boeken op e-readers van de bib, werd ons aangeraden dit steeds via Calibre op de reader te plaatsen.

De vraag is nu eigenlijk, waarom? Wij hebben een beurtrol aan de balie en hebben elk onze eigen bureau (los van de balie). Daar moet iedereen elk afzonderlijk Calibre installeren en elk afzonderlijk ALLE e-boeken in Calibre laden.

Recent heeft de helft van ons personeel een nieuwe pc + ook de baliepc's werden vervangen wat dus wil zeggen dat wij alles opnieuw moeten installeren en de boeken in Calibre moeten zetten...

Zijn er bibliotheken die een andere manier gebruiken? Of waarom worden de e-boeken niet gewoon in het mapje van e-reader gesleept? Is dit om te vermijden dat de titels per ongeluk verwijderd worden?

Is er geen gratis programma voorhanden waarop je een account kunt maken en daar je e-boeken kunt in plaatsen? Zo hoeven de personen aan de balie zich enkel aan te melden in dit programma en is alles up-to-date? Zo hoeft er ook maar 1 personeelslid de nieuwe e-boeken in te laden enz...

Alvast bedankt voor de info!

Groetjes

Lisa (Bib Meulebeke)

Weergaven: 190

Berichten in deze discussie

Beste Lisa,

Wij werken hier ook met Calibre, maar wel in combinatie met een gedeelde map op een server van ons stadsbestuur. Een oplossing "in the cloud" dus.

Binnen Calibre kan je de locatie van je Calibre-bibliotheek wijzigen, d.w.z. de plaats waar Calibre de boeken opslaat en beheert. Zo kan je dus op elke computer dezelfde gedeelde locatie kiezen en m.a.w. ook je Calibre-bibliotheek delen. E-boeken die je dan op de ene computer ingeeft binnen Calibre, zijn ook op de andere computer zichtbaar binnen Calibre. De enige voorwaarde is dus een locatie waar je vanop iedere computer aan kan.

De locatie van je Calibre-bibliotheek wijzigen doe je heel eenvoudig via de grote knop "Calibre Library" in je balk bovenaan (eventueel toe te voegen via "Voorkeuren" > "Werkbalken & menu's"). Als je op die knop klikt, heb je meteen de keuze "Verwissel/maak bibliotheek..." en kan je naar de gewenste map bladeren.

Hopelijk heb je dus toegang tot een gedeelde map, want daarmee heb je met Calibre dan exact in huis wat je zoekt: een gratis programma waarbinnen één personeelslid de nieuwe e-boeken inlaadt en dat men aan de balie enkel maar open hoeft te doen om up-to-date te zijn.

Veel succes ermee!

RSS

© 2020   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden